Menu
© Pirelli
Nieuws

Felipe Massa: "Williams is slechter af zonder mij"

6 reacties | 2521x gelezen
14-10-2017 11:00

EvDelft | Felipe Massa is van mening dat zijn team Williams het veel slechter zou doen als ze hem voor volgend jaar aan de kant zouden zetten.

Bron: EuroSport.co.uk

Het team van Williams is momenteel bezig Robert Kubica en Paul di Resta te evalueren voor 2018, om te zien wie de teamgenoot van Lance Stroll kan worden. Paddy Lowe heeft echter laten weten dat Felipe Massa niet kansloos is voor een contract voor volgend seizoen.

"Het is frustrerend te zien dat het team van plan is een weg in te slaan die hen een erger lot brengt dan wanneer ze mij behouden. Als je ziet dat Lance op dit moment erg veel leert, kun je zien hoe goed ik eigenlijk ben. Ik denk dat het team beter mij kan behouden voor volgend jaar. Het zal hen meer kosten als ze mij ontslaan. Het team weet precies wat ik kan", aldus Massa.

"Ik mag Paddy graag en hij weet wat het beste is voor het team. Het zal waarschijnlijk niet volledig zijn beslissing zijn en ze zullen vast met verschillende dingen rekening moeten gaan houden. Helaas is geld onderdeel van het spelletje. En een goed coureur kost nu eenmaal geld. Daarom denk ik dat als Williams het volgend jaar beter wil doen, ze zich moeten gedragen als een professioneel team. Zo niet, dan hebben ze hun hoofd bij andere zaken", ging de Braziliaan verder.

De veteraan van 265 starts staat momenteel elfde in het kampioenschap voor coureurs en heeft 2 punten meer dan zijn teamgenoot. Massa is zelf van mening dat hij de achtste plek van Esteban Ocon had gehad als hij in Rusland niet een lekke band had gekregen, in Spanje niet met Fernando Alonso in aanraking was gekomen en in Azerbeidzjan niet was uitgevallen met een kapotte ophanging.

"Ik sta in het kampioenschap waar ik sta maar niet door mijn eigen fouten. Het is vanwege wat er in die drie races is gebeurd. Dat heeft mij 30 punten gekost. In de kwalificaties doe ik slechts wat van mij verwacht wordt. Ik ben blij met hoe mijn kwalificaties verlopen. Als ik de punten had gehad die ik had moeten hebben, zou ik met de mannen van Force India in gevecht zijn. Ik ben van mening dat ik het beste uit de auto haal, ik zit hier op mijn gemak. De auto past helemaal bij mij. Ik heb nog heel veel te geven en daarom wil ik nog niet stoppen", beëindigt Massa zijn open sollicitatie.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Mijn reactie namens Williams op de open sollicitatie van Massa voor een stoeltje voor volgende seizoen:

Allereerst: HAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAA! HAHAHAHAAAHAHA! help!

Paddy Lowe heeft al laten weten dat Massa kansloos is voor een contract voor komend seizoen alleen dringt dat bij Massa nog niet door.

Tuurlijk is het frustrerend voor Massa om te zien dat het team een weg in slaat zonder hem om betere resultaten te behalen. Ondanks de aanwezigheid van ouwe meuk Massa heeft Stroll gelukkig meer van zichzelf en anderen geleerd. Dus Massa is compleet overbodig gebleken omdat Williams zijn beperkingen (helaas nu pas) duidelijk heeft.

Massa heeft een hekel aan Lowe omdat Lowe weet wat het beste voor het team is. Om Massa niet te contracteren hoeven Lowe en het team eigenlijk nergens rekening mee te houden, omdat ze Massa geen geld meer willen geven voor ondermaatse prestaties. Wiilliams is gefocust op volgend jaar en zullen zich professioneler opstellen door, in ieder geval, Massa niet weer een contract aan te bieden.

Het is een regelrechte blamage dat Massa slechts 2 punten meer heeft dan rookie Stroll. Als Stroll vanaf het begin van het seizoen zijn eigen ding had gedaan, niet naar Massa geluisterd had en niet zo veel pech had gehad, stond hij dik boven Massa in de stand.

Massa staat hoger in het kampioenschap dan hij verdiend. Heeft meerdere rijders in de weg gereden is op vreemde wijze aan straffen ontkomen. In feite zou hij met Haas, Sauber, Renault en McLaren "in gevecht" kunnen/moeten zijn. Massa haalt al lang niet het beste uit de wagen en het lijkt of hij de wagen en zijn mind niet onder controle heeft. Massa brengt veel te weinig en daarom is het nu "over en uit" waarbij de F1 en de fans de grote winnaars zijn.

4 14-10-2017 13:49:04

Ik ben het voor de verandering volledig met je eens. Ik zal het bericht verschijnen op EuroSport en ik moest wel zo hard lachen, dat ik hem meteen geplaatst heb. :) Ik wist dat je zou reageren. Toppie.

14-10-2017 13:55:40
Sicko
Gold Member

EvDelft
Jammer van je de de eerste en laatste regel in je reactie.Maar voor de rest .........

14-10-2017 18:24:41
Sicko
Gold Member

Evdelft
Waarom kun jij als modefiguur wel smiley's plaatsen ik als bescheiden zilveren snikkel niet?

14-10-2017 18:33:56

Ik plaats mijn smiley niet, ik typ ze gewoon... Op de ouderwetse manier.

14-10-2017 18:38:39
pino73
Silver Member

Wordt tijd voor nieuw talent . Ja Massa jij hebt in het verleden (zeker voor zijn ongeluk) mooie dingen laten zien ,maar helaas die tijd is voorbij Houdt de eer aan jou zelf en ga lekker met pensioen !!!

0 14-10-2017 15:57:17
;