Menu
© Flagworld.com
Nieuws

Brendon Hartley rijdt voor Toro Rosso de GP van Amerika

9 reacties | 2837x gelezen
14-10-2017 06:00

EvDelft | De Nieuw-Zeelander Brendon Hartley zal volgende week tijdens de Grote Prijs van Amerika zijn debuut maken in de Formule 1 voor Toro Rosso.

Bron: DailyMail.co.uk

Hartley was twee jaar lang de reservecoureur voor Red Bull, maar kreeg nooit de kans te racen. Hij werd aan de kant gezet in 2010. Maar de 27 jaar oude coureur krijgt zijn verrassende kans in Austin, waar hij de jonge Fransman Pierre Gasly zal vervangen die de laatste ronde van de Super Formula zal rijden in Japan, waar hij kampioen kan worden.

Hartley zal de eerste coureur uit Nieuw-Zeeland zijn in meer dan 30 jaar. De laatste Nieuw-Zeelander in de Formule 1 was Mike Thackwell die in 1984 voor RAM de Grote Prijs van Canada reed.

Hartley: "Wat een geweldig gevoel. Deze mogelijkheid komt eigenlijk wel als een verrassing maar ik heb nooit mijn droom opgegeven ooit in de Formule 1 te rijden. Ik ben opgegroeid en heb geleerd van de dagen bij Red Bull en Toro Rosso als reservecoureur. Door de jaren heen ben ik beter en sterker geworden en meer vastberaden."

Brendon zal Daniil Kvyat als teamgenoot hebben.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;