Menu
© Sauber
Achtergrond

6 stoeltjes vrij voor 2018: wie gaat waar naartoe? (deel 2)

9 reacties | 6360x gelezen
14-10-2017 10:00

EvDelft | Sinds de aanscherping van de eisen van de FIA voor het verkrijgen van de benodigde superlicentie voor de Formule 1, wordt het moeilijker voor de Formule 1-teams een coureur te vinden.

Bron: TheJudge13.com

Er zijn op dit moment pas 14 van de 20 plekjes definitief in de sport. Er zijn dus nog zes stoeltjes officieel vrij. In deze miniserie kijken we naar welke teams dat zijn en wie de meeste kans maken.

Team: Sauber.
Aantal beschikbare plekken: 2.


Beide stoeltjes van het Zwitserse team zijn nog vrij. Teambaas Frédéric Vasseur heeft het team stevig onder zijn leiding staan.

Het was zijn eerste taak de overeenkomst me Honda ongedaan te maken en met het beschikbare geld goede motoren van Ferrari te kopen.

De huidige prestaties van Sauber zijn slecht. Heel slecht. In Japan was Sauber tijdens de kwalificatie vier seconden langzamer dan de snelste tijd in de eerste kwalificatie. Beide coureurs hangen onderaan de puntenlijst.

Het is lastig voor te stellen welke van de twee coureurs het veld moet ruimen, maar één ding is zeker: het team zal nauw gaan samenwerken met Ferrari en zo proberen zich weer een weg naar voren te werken. Het lijkt erop dat in ruil voor die samenwerking Charles Leclerc naar voren geschoven zal worden, die momenteel de derde coureur is van Haas en in het opleidingsprogramma van Ferrari zit.

De Monegask werd tijdens de officiële test op de Hungaroring geëvalueerd door Ferrari en hij zal in Austin mogen testen.

Maurizio Arrivabene wil de coureur blijven steunen zoals dat gedaan is en uiteindelijk is het de bedoeling - als Leclerc goed presteert - dat hij voor Ferrari komt te rijden. Vasseur liet weten dat in september gesproken wordt met Leclerc over een contract maar liet weten dat het pas was nadat hij zijn titel in de Formule 2 had veilig gesteld om hem niet af te leiden.

Wie gaat hij dan vervangen? Pascal Wehrlein of Marcus Ericsson? Wehrlein heeft alle vijf de punten van Sauber gescoord, dit seizoen. Ericsson staat als enige coureur nog op 0 punten. Echter, Ericsson schijnt een hele goede band te hebben met de uiteindelijke eigenaar van Sauber, Longbow Finance. Dat maakt de kans groter dat Wehrlein aan de kant wordt geschoven. Bovendien is Wehrlein van Mercedes.

Een outsider voor het tweede stoeltje kan Sergey Sirtokin zijn.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;