Menu
© AutoRAI.nl
Nieuws

Amsterdam en Rotterdam niet geïnteresseerd in organiseren GP

10 reacties | 2438x gelezen
14-10-2017 02:00

EvDelft | De lokale overheden in Amsterdam en Rotterdam hebben laten weten dat zij geen interesse hebben in het organiseren van een Formule 1-straatrace.

Bron: AutoSport.com

Eerder meldden we al dat Sean Bratches, de commercieel directeur van de Formule 1, onlangs in Nederland was om te kijken of er een nieuwe Grote Prijs van Nederland kon komen in één van de grote steden. Hoewel het idee van een race door een stad in Nederland op dit moment nog behoorlijk nieuw is, lijken Amsterdam en Rotterdam vanwege hun ligging en afmetingen de meest logische keuzes.

Een woordvoerder van de Gemeente Amsterdam liet weten: "Een autorace moet je houden op een circuit, niet in een oud stadscentrum." Daarmee echode hij de woorden van Eric van der Burg, die de sportevenementen afhandelt in de stad Amsterdam: "Een Formule 1-race in Amsterdam? Prima, aan het strand van Amsterdam. Daar hebben we een prachtig circuit met de naam Circuit Park Zandvoort. Er wordt niet geracet in het centrum van Amsterdam."

Rotterdam heeft al ervaring met het organiseren van Formule 1-evenementen. Tussen 2005 en 2014 organiseerde het de City Racing Events. Maar een woordvoerder van de stad Rotterdam liet weten dat het houden van een Grote Prijs organiseren over drie jaar, niet in de planning past in verband met renovatie werkzaamheden in de stad. Rotterdam is niet benaderd voor een evenement voor de Formule 1. Er wordt dus ook niet over gesproken. In de komende drie jaar is het sowieso onmogelijk want we zijn bezig de Maastunnel en de Coolsingel te renoveren. Behalve dat, hadden we tijdens de City Racing al problemen met geluidsoverlast en negatieve invloed op de omgeving."

De laatste Grote Prijs van Nederland werd verreden in 1985 en werd gewonnen door Niki Lauda. Overigens werd de eerste Grote Prijs van Nederland verreden in 1948 en werd gewonnen door Prins Bira. Zandvoort onderzoekt momenteel of het in staat is opnieuw de Grote Prijs van Nederland te organiseren. Een mogelijke andere locatie is het TT Circuit Assen. Daar werd eerder al gereden met de Champ Car World Series en de Superleague Formula.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;