Menu
© McLaren
Achtergrond

6 stoeltjes vrij voor 2018: wie gaat waar naartoe? (deel 1)

4 reacties | 5910x gelezen
13-10-2017 10:00

EvDelft | Sinds de aanscherping van de eisen van de FIA voor het verkrijgen van de benodigde superlicentie voor de Formule 1, wordt het moeilijker voor de Formule 1-teams een coureur te vinden.

Bron: TheJudge13.com

Er zijn op dit moment pas 14 van de 20 plekjes definitief in de sport. Er zijn dus nog zes stoeltjes officieel vrij. In deze miniserie kijken we naar welke teams dat zijn en wie de meeste kans maken.

Team: McLaren.
Aantal beschikbare plekken: 1.


Hoogst waarschijnlijk zal Fernando Alonso binnenkort zijn contract met McLaren verlengen. De vraag daarna zal zijn: voor hoeveel jare. Het leidt geen twijfel dat Zak Brown heel graag het team rond de Spanjaard wil bouwen. Teambaas Éric Boullier zegt dat hij momenteel de details van het contract met Alonso aan het uitwerken is. Echter, Alonso kost een hoop geld.

Één van de voordelen van Honda, was dat die McLaren betaalden om met de motoren te mogen rijden. Nu Honda weg is, moet McLaren zelf de kosten van de motoren ophoesten. Fernando is echter een goed coureur en hij is belangrijk op het gebied van sponsoring. Dat zou het verschil kunnen maken voor 2018.

Twee nieuwkomers zullen de zorgen van McLaren niet kunnen wegnemen. Aan de andere kant zal Fernando wel weer moeten gaan presteren om zijn hoge salaris te rechtvaardigen. Als hij ervoor kan zorgen dat McLaren een berg punten scoort zodat de FOM in 2019 weer een leuke uitbetaling kan doen aan McLaren, is de keus voor Fernando gerechtvaardigd geweest.

Echter, Alonso is niet de enige kandidaat. Lando Norris staat te popelen het stoeltje naast Stoffel Vandoorne over te nemen. En Norris zal minder geld kosten aan salaris. Maar brengt hij ook evenveel geld op als Alonso? Een outsider voor een plekje - al zal dat hoogst waarschijnlijk pas voor 2019 zijn - is George Russell.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

ALS Fernando in het eerste jaar dat ze met renault rijden veel punte kan scoren, betwijfel ik. Voor stoffel geld hetzelfde. En na nog een jaar met een minimum aan punten, zal Fernando het wel moe worden bij mc. Laren. WAARDOOR STOFFEL DE EERSTE RIJDER WORD

1 13-10-2017 11:10:22
Mathon
Bronze Member

Ben het niet helemaal eens met je, Bengelke.
Als ik zie dat Red Bull en Hulkenberg dit jaar toch aardige dingen met die motor doen, en in de wetenschap dat McLaren in staat moet zijn een fatsoenlijk chassis neer te zetten, moeten goede punten mogelijk zijn.
Voor het kampioenschap zal McLaren niet mee gaan strijden maar punten moeten elke race mogelijk zijn en een podiumplek hier of daar sluit ik ook niet uit.

13-10-2017 11:39:37
Misjab
Gold Member

Er bestaat geen twijfel over Alonso. die zit volgend jaar in die McLare, enige vraag is voor hoelang tekent hij bij.. Ik gok dat hij maar 1 jaar tekent (max 2), er dan achterkomt dat je met die renault motor ook niet op het podium geraakt, dan zn motivcatie verliest en vervangen wordt door Norris in 2019

1 13-10-2017 13:06:27

Alonso is zo goed als zeker, absoluut. Alleen officieel is het stoeltje bij McLaren vrij... :)

13-10-2017 16:10:15
;