Menu
© Toro Rosso
Geruchten

Sébastien Buemi maakt grootste kans te rijden voor Toro Rosso in GP Amerika

4 reacties | 1839x gelezen
13-10-2017 09:00

EvDelft | Het lijkt erop dat de coureur die de meeste kans maakt te rijden voor Toro Rosso tijdens de GP van Amerika, een oud gediende is: Sébastien Buemi. Het team is naarstig op zoek naar een coureur die Pierre Gasly eenmalig kan vervangen.

Bron: NBCSports.com

Toro Rosso heeft een probleem met het kiezen van een coureur, gezien de eisen die de FIA stelt aan het verkrijgen van een superlicentie, welke nodig is om in de Formule 1 te mogen uitkomen. Dat heeft ertoe geleid dat Red Bull kijkt naar de Formule E, waar Buemi nu in uitkomt voor Renault.

Buemi reed tussen 2009 en 2011 voor Toro Rosso, maar werd uiteindelijk aan de kant gezet voor Daniel Ricciardo en Jean-Éric Vergne. Ondanks dat hij door Red Bull uit de Formule 1 werd gezet, bleef de band tussen de twee altijd bestaan. De Zwitser testte recentelijk nog banden van Pirelli in een auto van 2017.

Helmut Marko wilde niets loslaten, toen hem werd gevraagd of het Buemi is die voor Toro Rosso zal rijden op Austin: "Bij Red Bull is alles mogelijk", antwoordde hij.

Zoals gezegd is het vinden van een coureur die aan de eisen van de FIA voldoet voor een superlicentie erg lastig. Buemi heeft met zijn kampioenschap in de LMP1 voor Toyota en zijn resultaten in de Formule E ongeveer drie keer het minimaal aantal benodigde punten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Mathon
Bronze Member

Toronto Rosso zegt toch een kweekvijver voor jong talent te zijn. Dan moeten ze die Buemi er niet inzetten. En zelfs Hartley is met zijn 27 jaar geen aanstormend talent. Waar zijn al die toekomstige kampioenen dan, nu ze ze nodig hebben?

0 13-10-2017 11:43:31
Binatang
Silver Member

Palmer heft nix te doen

0 13-10-2017 13:04:11
Misjab
Gold Member

Tja Mathon , het enige goede talent wat er klaar voor is, hebben ze al en zit al in de auto (Gasly), voor de rest heeft RB geenb rijders meer in de pijplijn die het aankunnen. Buemi ls daarom wel de beste keuze lijkt me.
Snap nog steeds niet dat ze sainz al hebbenb laten gaan, hadden ze ook na dexe race pas kunnen doen, ze zijn wel heel zeker van hun 6e plek, likjt het, terwijl het toch maar 9 punten is die ze voorstaan op Haas. Als ze niet oppassen zijn ze dadelijk zelf het haasje

0 13-10-2017 13:10:45
arts3
Silver Member

Buemi werd destijds op een niet mis te verstane wijze uit het Red Bull team gezet,hetgeen uitgebreid op de TV te zien was.( door dr.Helmuth Marco).
Daar zal hij nu spijt van hebben,nu hij hem nodig heeft.Te meer omdat Buemi
goed gepresteerd heeft in Lnp1 en formule E.

0 13-10-2017 16:57:13
;