Menu
© Renault
Nieuws

Robert Kubica rondt eerste test met Williams af

2 reacties | 1347x gelezen
12-10-2017 09:00

EvDelft | Robert Kubica heeft een privétest afgerond met Williams op het circuit van Silverstone. Het team wil de Pool evalueren voor een eventueel contract voor 2018 als coureur.

Bron: ReadMotorSport.com

Kubica reed de Williams FW36 uit 2014. Er werd geen informatie vrijgegeven over het aantal ronden dat werd gereden, evenmin over de rondetijden. De test werd omschreven als 'succesvol'.

Robert Kubica had een mooie carrière voor de boeg toen hij in 2011 een zwaar ongeluk had tijdens een rally. Zijn rechter arm kan hij nauwelijks nog gebruiken waardoor zijn terugkeer in de Formule 1 een groot vraagteken is.

In juni reed Kubica in Valencia in de Lotus E20 uit 2012, gespoten in de kleuren van Renault. In juli reed hij voor het eerst in een auto uit 2017. Maar nu Renault voor 2018 Carlos Sainz heeft ingehuurd als teamgenoot van Nico Hülkenberg, is het contract met Kubica en Renault beëindigd. Williams heeft sinds die tijd interesse getoond in de Pool.

Volgende week zal hij naar verwachting wederom in de FW36 testen op de Hungaroring. Ook Paul di Resta zal daar in die auto rijden. Sommige media denken dat het een soort shootout is tussen de twee coureurs, maar Paddy Lowe, technisch directeur van Williams, deelt die mening niet.

"We hebben eigenlijk maar twee mogelijkheden. En natuurlijk staat Felipe Massa hoog op ons lijstje. Heel hoog. Maar we zijn het aan onszelf verplicht om ons heen te kijken voor wat de beste optie voor het team is.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Ik begreep dat Paul diResta niet echt een kandidaat is, maar gebruikt wordt als 'benchmark'.
Dus het gaat erom hoeveel sneller Kubica is dan DiResta. wel jammer dat het in zo'n oude auto moet. is toch niet echt hetzefde. Maar ja, met al die test restricties kunnen ze waarschijnlijk niet anders.
Ik neem aan dat als Kubica bevalt, ze hem nog een test laten doen in de 2017 auto: ik neem aan dat er weer een einde seizoens test is, net als verleden jaar (abu Dhabi)

0 12-10-2017 09:51:13
f1stevie
Silver Member

ze maken er toch ook een soap rond... kan toch niet moeilijk zij om 2 deftig rijder in een wagen te zetten....

0 13-10-2017 09:08:12
;