Menu
© Motor1.com
Nieuws

Rechtszaak omtrent fataal ongeluk Maria de Villota eindelijk afgelopen

12 reacties | 2675x gelezen
12-10-2017 08:00

EvDelft | De rechtszaak tussen de familie van de inmiddels overleden Maria de Vilotta en het team Manor is afgelopen. Er is een overeenkomst bereikt.

Bron: RacingClothesLine.com

Het is niet bekend wat er is overeengekomen, want de uitspraak is vertrouwelijk gedaan. Het dispuut ging over het testongeluk van de toenmalige testcoureur Maria de Vilotta uit 2012.

Terwijl Maria testte voor Marussia, zoals het team toen heette, had ze een vreemd ongeluk waarbij ze achterop een oplegger klapte. Ze had op het vliegveld Duxford wat rechtelijntests gedaan waarna ze op een oplegger inreed. Ze werd uit de auto gehaald en naar het ziekenhuis gebracht met zware hoofdwonden. Na enige tijd in het ziekenhuis, met zware operaties, werd ze ontslagen uit het hospitaal.

Omdat ze zwaar hersenletsel had opgelopen, had ze last van hoofdpijnen, sommige lichaamsfuncties werkten niet meer, en ze was haar rechter oog kwijt geraakt.

Iets meer dan een jaar na het bijna fatale ongeluk dat op 3 juli 2012 plaatsvond, werd Maria op haar hotelkamer dood gevonden. Na onderzoek bleek dat ze was overleden als gevolg van het ongeluk.

Het onderzoek van het Veiligheids- en Gezondheidsinstituut werd pas afgerond in 2015. De conclusie was dat Marussia nooit duidelijk aan Maria had verteld hoe ze de auto volledig stil moest zetten. Doordat ze iets niet helemaal goed had gedaan, ging de motor over op de modus 'anti-stall', zodat die niet zou afslaan. Omdat er geen rechtszaak door het instituut tegen Marussia werd gestart, besloot de familie De Vilotta dat zelf te doen.

Een gezamenlijke persverklaring van het team Manor en de familie De Vilotta bevestigt dat de twee partijen een overeenkomst hebben bereikt. Dat was afgelopen woensdag. Daarmee wordt een lange rechtszaak afgesloten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;