Menu
©
Nieuws

Helmut Marko: "Waarom stopt Felipe Massa er niet gewoon mee?"

2 reacties | 1947x gelezen
12-10-2017 02:00

EvDelft | De Grote Prijs van Japan, afgelopen zondag, bleek een goede race voor Red Bull. Zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo kwamen op het podium terecht.

Bron: TheDrive.com

Niet alleen kwam dit ten goede aan het team, dat een derde plek in het kampioenschap voor constructeurs nu heeft veiliggesteld, maar ook beide coureurs deden goede zaken in het kampioenschap. Echter, er is er één die denkt dat Max Verstappen een stapje hoger had kunnen staan op het podium, zonder een bepaald obstakel op de baan in de vorm van de Williams van Felipe Massa.

De Braziliaanse veteraan reed tegen het einde van de race vóór de Nederlander op de baan, hoewel hij op een ronde achterstand lag. Massa zou Verstappen hebben verhinderd hem in te halen, waardoor de 20 jaar jonge coureur geen kans meer zag te strijden voor de overwinning. Helmut Mark was hier erg ontstemd over en liet dat weten ook.

Tegen de Oostenrijkse televisiezender ÖRF fulmineerde hij: "Max had de snelheid om Lewis Hamilton aan te vallen. Ik kan niet begrijpen dat wanneer de leiders in de race je naderen, je pas na zoveel ronden aan de kant gaat. Zonder deze actie van Felipe had Max kunnen winnen. Waarom stopt Felipe er niet gewoon mee?"

Massa had er zelf het volgende over te zeggen: "Het probleem is dat ik Lewis voorbij liet op het rechte stuk. Daarna heb je al die S-bochten, en ik reed achter Lewis. Dat kostte bij neerwaartse druk waardoor ik tijd verloor. Ik wilde Max voorbij laten in bocht 7, en dat deed ik ook. Aan het einde van de eerste sector is het heel moeilijk aan de kant te gaan. Ik streed ook met Fernando Alonso, weet je. Ik begrijp dat het de laatste ronde was, maar het waren maar vijf bochten die Max achter mij zat voordat ik hem erlangs liet."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Wat een l*lsmoes van Massa. Het probleem is en was dat Massa niet meteen ook van het gas ging voor Verstappen. En dan blijkt Massa voor zichzelf besloten te hebben dat hij Verstappen er pas in bocht 7 (!) voorbij zal laten gaan. Dat heeft hij helemaal niet zelf te beslissen. En wat heeft de wedstrijdleiding gedaan? NIETS!

Ik ben het met Marco eens dat Verstappen op het laatst nog voor de zege kon gaan als Massa niet in de weg had gereden. En natuurlijk is iedereen het er over eens dat Massa niet terug had moeten komen. Het heeft Williams meer geld gebracht, maar minder sympathie.

0 12-10-2017 17:40:28
arts3
Silver Member

Massa liet Lewis wel direct passeren,maar Max bleef hij maar in de weg rijden.
en dat terwijl hij met Lewis nog een appeltje te schillen had.Die beroofde hem in 2009 van zijn wereldkampioenschap.

0 13-10-2017 17:12:45
;