Menu
© AutoEvolution.com
Achtergrond

Veel geschreeuw en weinig wol: het verhaal van Honda en McLaren (deel 3)

9 reacties | 6223x gelezen
12-10-2017 00:01

EvDelft | Na bijna 3 seizoenen met niet echt geweldige prestaties, interne strijd en veel teleurstellingen, heeft McLaren besloten de relatie met motorleverancier Honda te beëindigen aan het eind van dit jaar.

Bron: ESPN.com

Naar aanleiding van de beëindiging van de samenwerking, is het interessant eens terug te kijken wat er allemaal is gebeurd. Vanaf het eerste hoopvolle optimisme na het tekenen van de contracten tot de bittere walging tijdens het derde seizoen.

De eerste test.
Toen de McLaren van 2014 met de motor van Honda, die zeer verwarrend de MP4-29H/1x1 werd genoemd, voor het eerst in Abu Dhabi op de baan verscheen, werd die met groot enthousiasme begroet. Maar de eerste test bleek een voorbode voor wat er komen ging in de samenwerking tussen McLaren en Honda. Elektronische problemen zorgden ervoor dat de interim versie van de auto in de eerste twee dagen niet verder kwam dan vijf ronden. Twee keer viel hij stil op de baan.

Éric Boullier, die inmiddels de teambaas was van McLaren, liet weten: "Dit is duidelijk niet wat we hadden verwacht te bereiken. Ons doel was de auto op de baan te testen, alle systemen te controleren, en we hadden niet verwacht hier iets te moeten gaan ontwikkelen. We wilden alleen maar allen systemen controleren. Dat hebben we niet voor elkaar gekregen, daar hebben we in gefaald. Ja, het is niet goed genoeg en daar zijn we niet blij mee. In elk geval hebben we geleerd dat het belangrijk is voor volgend seizoen goed voorbereid te zijn."

McLaren en Honda bleven ondanks de eerste grote tegenslag erg optimistisch. Ron Dennis, de CEO van McLaren, liet zelfs weten dat hij onder de indruk was van de geweldige prestaties van de motor: "De uitdaging van onze partner Honda is het behalen van deadlines en betrouwbaarheid. De prestaties zijn erg indrukwekkend, maar ik kan dat natuurlijk niet met jullie delen."

En Honda sprak nog steeds dezelfde woorden als een paar maanden daarvoor. Yasuhisa Arai: "De nieuwe reglementen zijn zeer complex. In Abu Dhabi hebben we getest en we hebben enorm veel geleerd. Wat dat betreft werken McLaren en Honda echt samen als één team. Ik heb er zeer veel vertrouwen in dat onze samenwerking een winnende combinatie is en dat we in Melbourne een nieuw tijdperk ingaan."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;