Menu
© Ferrari
Nieuws

Waarom Sebastian Vettel geen straf kreeg voor het meenemen van zijn stuurwiel

12 reacties | 3619x gelezen
10-10-2017 22:00

EvDelft | Charlie Whiting, de scheidsrechter van de FIA, heeft uitgelegd waarom Sebastian Vettel geen straf kreeg toen hij na afloop van de race op Sepang zijn stuurwiel meenam.

Bron: PlanetF1.com

Vettel was betrokken bij een bizar ongeluk met Lance Stroll na het vallen van de vlag van de Grote Prijs van Maleisië. Hij zette zijn auto langs de baan en in plaats van dat hij zijn stuurwiel - zoals moet - in de auto liet, nam hij die mee. Ernaar gevraagd, legde Whiting uit dat de beslissing om Vettel niet te straffen gebaseerd was op gezond verstand.

"Het maakte me niet uit, want de race was al gereden. Ten tweede, het doel van de regel is dat de baancommissarissen de auto moeten kunnen verplaatsen wanneer dat nodig is. Maar dat was niet nodig. Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat we coureurs hun stuurtje zien weggooien nadat ze een ongeluk hebben gehad, in plaats van dat ze die terug klikken op de stuurstang. Alles bij elkaar genomen denk ik dat het gewoon gezond verstand is geweest geen actie te ondernemen dan dat we ons daar druk over zouden maken", aldus Whiting.

Vettel kreeg een lift van Pascal Wehrlein terug naar de pitstraat, waarbij hij plaats nam op de zijkant van de Sauber. Dat vond Whiting kwalijker dan het incident met het stuurwiel.

Whiting: "Vettel had moeten wachten op de auto van de medische staf maar om de één of andere reden hebben we daar geen reglementen voor. Ik heb daar echter wel met hem over gesproken en hem laten weten dat hij had moeten wachten op de auto van de FIA."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;