Menu
©
Achtergrond

Veel geschreeuw en weinig wol: het verhaal van Honda en McLaren (deel 1)

9 reacties | 6803x gelezen
10-10-2017 00:01

EvDelft | Na bijna 3 seizoenen met niet echt geweldige prestaties, interne strijd en veel teleurstellingen, heeft McLaren besloten de relatie met motorleverancier Honda te beëindigen aan het eind van dit jaar.

Bron: ESPN.com

Naar aanleiding van de beëindiging van de samenwerking, is het interessant eens terug te kijken wat er allemaal is gebeurd. Vanaf het eerste hoopvolle optimisme na het tekenen van de contracten tot de bittere walging tijdens het derde seizoen.

Terugkeer Honda officieel bevestigd.
De hernieuwde samenwerking tussen McLaren en Honda begon met veel verwijzingen naar het glorieuze verleden van de twee partijen samen.

Het leek ook een perfect huwelijk. Na een gestaag dalende lijn in de prestaties als klantenteam van Mercedes, in 2013 en 2014, werd McLaren wederom een fabrieksteam. En meer, het nieuwe samenwerkingsverband had een serieuze historische klank. De iconische rood-witte auto's van McLaren wonnen met Honda in de jaren '80 en '90 in 5 jaar tijd maar liefst 44 races.

In mei 2013 wed officieel bekend gemaakt dat Honda aan het begin van 2015 terug zou keren in de Formule 1 en beide partijen waren vol optimisme over wat er in het verschiet lag.

Martin Whitmarsh, destijds de teambaas van McLaren, liet weten: "Net als McLaren is Honda een bedrijf dat verwoven is met motorracerij. Het zit in onze genen. We zijn trots en verwachtingsvol om onze krachten weer te bundelen in de wereld van de Formule 1. Natuurlijk zijn beide partijen zich ervan bewust dat we een heel nieuwe periode ingaan, zijn we zeer toegewijd aan het succes van de samenwerking. We zullen de komende 18 maanden gebruiken door nauw samen te werken en ervoor te zorgen dat we goed voorbereid en competitief van start zullen gaan in onze eerste race in 2015."

Takanobu Ito, de president én CEO van Honda, voegde daar nog aan toe: "Al sinds de oprichting is Honda een bedrijf dat gegroeid is door het aangaan van uitdagingen in de racerij. Honda heeft een lange historie van nieuwe technologieën en onze mensen nemen deel in de meest prestigieuze takken van de autoracerij. De nieuwe reglementen in de Formule 1 met hun belangrijke focus op het milieu zal zelfs nog meer ontwikkeling inspireren van onze geavanceerde technologieën en dat is wat in onze deelname in de Formule 1 centraal staat."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;