Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari geeft Japanse leverancier de schuld van uitvalbeurt Sebastian Vettel

3 reacties | 1938x gelezen
09-10-2017 18:00

EvDelft | Na de nachtmerrie in de strijd om de titel op Suzuka, voor Ferrari, wijst de beschuldigende vinger naar één van de leveranciers.

Bron: GrandPrix.com

NGK is de leverancier van de bougies aan het Italiaanse team. Het bedrijf zit op nog geen uur rijden van Suzuka. En op zondag was het een simpele bougie die ervoor zorgde dat Sebastian Vettel in de vierde ronde van de Grote Prijs van Japan uitviel.

Sommigen zeggen dat dit de kop zal gaan kosten van Maurizio Arrivabene, de teambaas. Maar de Italiaan weet al waar de schuld echt ligt: "Iedereen zag wat er is gebeurd. Het je het team fouten zien maken? De auto is goed, behalve op de slechte onderdelen na. Maar we moeten dit achter ons laten, gemotiveerd blijven, en naar Amerika gaan en daar het beste maken van de situatie."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

NGK levert TOP-bougies. Eén van de Ferrari beukenootjes (om het woord eikeltjes eens niet te gebruiken) heeft een bougie laten vallen en toch maar gauw nonchalant fluitende in de motor geschroefd. Opper-beukenoot Arrivabene heeft beukenootes om zich heen verzameld met een beukenoot-resultaat. Nog een "Zaunzwerg" als eerste rijder en je hebt het duurste en meest lachwekkende team in de F1 gebouwd.

0 09-10-2017 21:58:04
bvonk
Moderator

Beetje flauw, ze hebben zelf voor deze leverancier gekozen neem ik aan. Als het dat "slechte onderdelen" zijn dan hebben ze daar zelf voor gekozen. Maar alles kan kapot gaan, misschien heeft het in Maleisië wel een beuk gehad door de crash.

Wat ik niet snap is dat ze dat ding gewoon niet vervangen hebben, zou toch niet zo lastig moeten zijn en behoort geloof ik niet bij de onderdelen waar je een straf voor krijgt of zo.

1 09-10-2017 23:35:13
cajos
Bronze Member

Ik geloof er geen bal van dat een bougie het probleem was daar heeft geen enkel team de laatste jaren last van gehad , ik denk dat het een probleem met de motor zelf was want ze hebben op de grit nog aan het probleem gewerkt maar dat heeft geen oplossing gebracht .

10-10-2017 10:44:34
;