Menu
© Haas F1
Nieuws

Kevin Magnussen heeft steun van teambaas ondanks kritiek andere coureurs

0 reacties | 1429x gelezen
06-10-2017 08:19

EvDelft | Kevin Magnussen, coureur voor Haas, vindt het aantal straffen dat dit jaar is uitgedeeld onzin.

Bron: AutoWeek.com

Na aanrijdingen met onder andere Nico Hülkenberg en Fernando Alonso, krijgt Magnussen de reputatie als een soort van zwarte-hoeden-crimineel. Zo liet hij Hülkenberg weten dat die zijn ballen kon likken, live op televisie.

"We hebben teveel regeltjes op de baan. We hebben natuurlijk wel richtlijnen nodig, maar niet elke manoeuvre die je maakt zou meteen moeten worden onderzocht door de stewards. Het feit dat je niet iemand van de baan mag duwen op een recht stuk, is wel redelijk. Maar er zijn veel regeltjes die absoluut onzin zijn. Ze moeten ons gewoon laten strijden op de baan", aldus de Deen.

Günther Steiner, de teambaas van Haas, steunt zijn coureur. Hij zegt dat hij er geen problemen mee heeft hoe zijn coureur is en zich ontwikkelt.

Niet alleen Nico Hülkenberg had woorden met Magnussen. Ook Alonso had na een aanrijding tussen hemzelf en Magnussen een aantal woorden over voor de coureur van Haas: hij noemde hem een idioot en zei dat Hülkenberg gelijk had.

Steiner vond dat niet zo leuk: "Ik denk dat Fernando eraan gewend is dat iedereen voor hem opzij gaat omdat hij een heel charismatisch, goed coureur is die heel loyaal is. Maar als iemand tegenstand biedt... dan krijg je dus dit. Iemand zal uiteindelijk hem van zijn voetstuk stoten. Dat is alles. Beiden reden op de grens en dat is wat de fans willen zien. Ze raakten elkaar niet, dus wat is het probleem?"

Volgens de teambaas moet Kevin het respect van zijn tegenstanders verdienen, al gaat dat niet helemaal vanzelf: "Om jezelf staande te houden, moet je vechten. Iedereen verwacht dat je je zomaar laat inhalen en als je dat niet doet, ben je een slechterik. Ik denk dat wanneer die coureurs eenmaal beter worden, voor elke bocht moeten strijden, dat is wat een coureur van zichzelf doet. Eerst krijg je een slechte reputatie en daarna verandert dat in respect."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;