Menu
© Williams
Video

Nieuwe beelden van ongeluk tussen Lance Stroll en Sebastian Vettel

3 reacties | 3147x gelezen
05-10-2017 20:00

EvDelft | Nieuwe videobeelden vanaf de auto van Lance Stroll van het ongeluk na afloop van de Grote Prijs van Maleisië tussen de Canadees en Sebastian Vettel, laten duidelijk zien wie van de twee coureur in elk geval niet de fout in is gegaan.

Bron: SkySports.com

De camerabeelden waren nog niet beschikbaar ten tijde van het onderzoek van het ongeluk door de raceleiding. Het gaat, zoals gezegd, om beelden van de camera van de Williams van Stroll. Velen dachten dat juist de Canadees de fout maakte, maar het lijkt erop dat de coureur totaal niets fout heeft gedaan.

Op de filmbeelden is duidelijk te zien dat Stroll een duidelijke lijn aanhoudt door bocht vijf op Sepang. Pas op het moment dat hij Vettel ziet, stuurt hij scherp naar links - bij Vettel vandaan - om een botsing met de Ferrari te vermijden.In het tweede, meer uitgebreide filmpje, leggen Anthony Davidson en Johnny Herbert uit dat Sebastian letterlijk op Stroll in is gereden. Davidson: "Één ding dat heel duidelijk is, is dat Lance absoluut niets fout heeft gedaan. Dat kunnen we hieruit concluderen."

De raceleiding in Maleisië besloot dat het een raceongeluk was, maar het lijkt erop dat de nieuwe beelden die nu beschikbaar zijn gekomen, pas konden worden opgehaald doordat de mensen van de FOM die letterlijk uit de auto van Stroll moesten halen - kennelijk werkte de zender voor de camera niet meer.Lance Stroll liet zondagavond weten: "Ik reed mijn normale lijn en probeerde rubber op te pakken. Ik zette de afstelling van de auto goed, was bezig met het afsluiten van de elektronica en zo, toen Sebastian opeens erg snel langs mij reed. Het leek wel of hij dacht dat we nog aan het racen waren." Hij was dan ook blij met de beelden die zijn onschuld bewijzen.

Uiteraard is Vettel het daar niet mee eens en vindt hij dat hij zelf niets fout heeft gedaan: "Ik denk dat hij niet in zijn spiegels keek. Hij heeft mij nooit gezien. Hij zei dat hij rubber oppikte maar dat betekent niet dat je zomaar van richting mag veranderen en tegen iemand aan moet rijden."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

ja is wel heel duidelijk, en heel bizar dat men deze beelden niet heeft gezien voordat ze het oordeel velden,want boardcameras lijkt me toch het eerste waar je om zou vragen als zo'n commissie zijnde. Heel vreemd dat ze dat niet gedaan hebben. Zou er dan toch iets war zijn van al die samenzweringstheorieen?

1 06-10-2017 07:58:43
cajos
Bronze Member

Lijkt mij dat Vettel niet wilde dat zijn auto naar de keuring moest ??? anders doe je zoiets stoms toch niet.

06-10-2017 08:22:28
willemdril
Quite a regular

Dit hele zaakje stinkt. Duidelijk Vettel zijn fout maar hoe kan dit nou? doet nooit wat fout.
En dan gauw zijn stuur meenemen. Maar ja Ferrari mag een maal meer als een ander.

0 06-10-2017 11:43:29
;