Menu
© Toro Rosso
Nieuws

"Red Bull heeft meer lef dan Ferrari en Mercedes"

9 reacties | 2426x gelezen
05-10-2017 14:00

EvDelft | Wanneer het aankomt op het vertrouwen van jong talent, heeft Red Bull meer lef dan de andere twee topteams. Dat is de mening van Helmut Marko.

Bron: F1i.com

De energiedrankjesgigant heeft een uitgebreid opleidingsprogramma dat al vele coureurs in de Formule 1 heeft gebracht, zoals Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo. De nieuwste coureur die het zo ver heeft geschopt, is Pierre Gasly, die afgelopen weekeinde zijn racedebuut maakte bij het Formule 1-team van Toro Rosso.

Volgens Helmut Marko zal er snel meer bekend worden over de jonge Fransman. De Oostenrijker liet tevens weten dat Red Bull veel meer durft dan Ferrari en Mercedes, die erg voorzichtig zijn met het laten debuteren van hun jongelingen in de Formule 1.

"In tegenstelling tot Ferrari en Mercedes, heeft Red Bull enorm veel lef. Wij zetten ten minste onze jonge coureurs in de auto", aldus de adviseur.

Hoewel vorig jaar Pascal Wehrlein voor Mercedes mocht debuteren bij Manor, werd het jonge talent na een goed seizoen bij het inmiddels verdwenen achterhoedeteam niet gepromoveerd naar Mercedes - ondanks dat er een plekje vrij kwam. Ook Esteban Ocon, eveneens uit het opleidingsprogramma van Mercedes, debuteerde vorig jaar bij Manor.

Ferrari zal volgend jaar de Monegask Charles Leclerc laten debuteren bij Sauber.

Het lijkt erop dat de komst van Gasly ten koste gaat van Daniil Kvyat, die nog wel onderdeel uitmaakt van het team. Officieel zou hij voor twee races vanaf de zijlijn moeten toekijken, maar de kans dat hij terugkeert dit jaar wordt steeds kleiner. Maar wat dan voor 2018? Wie rijdt er naast Gasly - mocht die een contract krijgen voor volgend seizoen, uiteraard? Er zijn momenteel geen coureurs in de vijver van Red Bull die klaar zijn voor de Formule 1. Wordt het dan volgend jaar Kvyat, of misschien Marcus Ericsson, Jolyon Palmer, Robert Kubica?

Marko: "Wij zijn Red Bull, wij zijn anders. Het is lastig voor te stellen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;