Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull: "Daniel Ricciardo is al op de markt"

3 reacties | 2503x gelezen
05-10-2017 11:00

EvDelft | Helmut Marko, de adviseur van Red Bull, heeft een flinke hint gegeven dat de toekomst van Daniel Ricciardo niet bij Red Bull ligt.

Bron: FoxSports.com.au

Marko liet weten aan het Duitse blad Auto Motor und Sport dat het team aan het plannen is voor een toekomst ná de Australiër, terwijl het het team aan het bouwen is rond Max Verstappen. Hoewel er voor volgend jaar geen veranderingen worden verwacht, liet Marko doorschemeren dat hij al aanbiedingen krijgt voor 2019.

Marko: "Daniel is al op de markt, maar Max heeft een langer contract. We moeten naar alternatieven kijken, we zullen niet onvoorbereid zijn."

Met superster Verstappen en showman Ricciardo, die tijdens de Grote Prijs van Maleisië een dubbel podium scoorden, heeft Red Bull het jongste en meest getalenteerde coureursduo van de Formule 1. Echter, hoewel beide coureurs zeker in staat moeten worden geacht een wereldtitel te pakken, heeft Red Bull tot op heden gefaald daar de juiste auto voor te geven. Een langzame start van het seizoen en veel (mechanische) pech zijn de reden dat beide coureurs om zich heen kijken.

Red Bull pareert dat volgend jaar beter zal zijn: "We zorgen ervoor dat dit niet weer gebeurt. Er zijn nieuwe procedures in de windtunnel en we zijn nog lang niet klaar met het ontwikkelen van deze auto", aldus Marko.

Wat betreft opties als vervanging voor Ricciardo, heeft het team nog jong talent in de pijplijn zitten. Carlos Sainz wordt uitgeleend aan Renault, maar in 2019 mag Red Bull hem terug vragen en mocht Ricciardo inderdaad het team verlaten, zullen de twee debutanten van 2015 weer teamgenoten kunnen worden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Weet iemand hoe het nu precies zit met dat contract van Max? Ik dacht dat hij zowiezo vastlag tm eind 2018, maar dat er wel mogelijkheden lagen om weg te gaan en ergens anders te rijden in 2019. Maar het lijkt dat hier marko weer zegt dat max ook in 2019 vastligt?
Misschien een prestatie contract (dat hij alleen wegkan als RB niet een bepaald aantal punten haalt ofzo??)

1 05-10-2017 12:32:02

Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat het nou precies is. Elk artikel lijkt iets anders te zeggen. Ik denk dat de journalisten het zelf ook niet weten, of Marko geeft expres verwarrende informatie. De ene keer lijkt het erop dat Max tot en met 2019 voor Red Bull rijdt, de andere keer tot en met 2018. Ik weet het niet meer...

05-10-2017 12:48:30
Gallardo
Hoofdredacteur

Van wat ik weet is dat Max een contract heeft tot en met eind 2019, wel zit er een clausule in verwerkt dat hij na 2018 onder voorwaarden mag vertrekken.

0 05-10-2017 13:20:30
;