Menu
© Mercedes
Nieuws

Toto Wolff maakt zich zorgen om Valtteri Bottas

9 reacties | 2962x gelezen
02-10-2017 02:00

EvDelft | Toto Wolff heeft laten weten dat hij zich zorgen maakt over de huidige dip in de prestaties van Valtteri Bottas.

Bron: PaddockTalk.com

Tot een paar races geleden deed Bottas het heel goed in zijn eerste seizoen voor Mercedes, als teamgenoot van Lewis Hamilton. Hij heeft inmiddels een contract voor 2018 op zak. Een paar races geleden echter, zakten de prestaties van Bottas in en het probleem was in Maleisië nog altijd aanwezig.

"Ik weet niet precies wat het is", aldus de 28 jaar oude Fin.

Een mogelijke verklaring is dat Mercedes op Sepang nieuwe ærodynamica had ingevoerd op de auto, en alleen Hamilton had voor de kwalificatie en de race gekozen voor de oude variant van de auto. Maar Bottas denkt dat dat niet de volledige verklaring is.

"Het is makkelijk nu te zeggen, maar als ik het over mocht doen, zou ik de oude configuratie van de auto gebruiken. Het verschil in de derde kwalificatie was enorm", aldus Bottas.

Toto Wolff: "Natuurlijk maak ik me zorgen. Ik wil dat Valtteri goed presteert, dat willen we allemaal. In de laatste drie of vier races hebben we momenten gezien waarop hij heel competitief was, maar de auto is moeilijk te rijden en het is lastig met deze banden de juiste hoeveelheid grip te vinden."

Echter, de teambaas denkt dat Bottas er wel weer bovenop komt: "Hij is intelligent genoeg en hij kan goed rijden. Hij krijgt het wel voor elkaar. We hebben nog veel races te gaan en Valtteri kan er wel achter komen wat er veranderen moet. We hebben heel goede coureurs die problemen kunnen oplossen. Ik heb er geen twijfels over dat hij dat kan."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;