Menu
© McLaren
Nieuws

Fernando Alonso zegt dat McLaren volgend jaar kan bewijzen hoe goed de auto is

4 reacties | 1620x gelezen
28-09-2017 15:00

EvDelft | Fernando Alonso is van mening dat 'de waarheid' in 2018 verteld zal worden. Dan heeft McLaren een motor van Renault en kan het team laten zien hoe goed de motor werkelijk is.

Bron: F1i.com

Hoewel het team uit Woking het grootste gedeelte van de afgelopen drie seizoenen achteraan het veld rondreed, is de grootste boosdoener daartoe de onbetrouwbare en zwakke motor van Honda. Alonso zegt dat er verschillende races zijn geweest waarin McLaren heeft laten zien dat de MCL32 aan de kop van het veld had kunnen rijden, had er een goede motor achterin de wagen gelegen. Volgens hem is de auto één van de beste van het veld.

"Volgend jaar zal een goede test zijn. We hebben dan dezelfde motor als Red Bull dus dan zullen we zien of het chassis goed is of niet. De laatste drie jaren waren wij het enige team met motoren van Honda, dus het was lastig vergelijken met de andere teams. Maar de ingenieurs doen simulaties op alles en wij zijn van mening dat we een goede auto hebben", aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Teambaas Éric Boullier is het met zijn Spaanse coureur eens: "We weten dat we een heel degelijk chassis hebben. Daarmee zouden we in de top drie moeten kunnen rijden als we een degelijke motor zouden hebben."

De vraag is nu niet of McLaren het Red Bull lastig kan maken in 2018, maar of Fernando Alonso er nog bij zal zijn dat te bewijzen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

laten we niet vergeten dat de Renault motor ook niet helemaal soepel draait en dat Renault ook uit een zwakke periode komt ....
ik twijfel nog steeds of het wel de juiste keuze is om Honda in te ruilen voor Renault !

3 28-09-2017 17:23:09
bengelke
Diamond Member

twijfel gij ma, ma naar renault overstappen is altijd beter. Dat is immers de f1 motor van de toekomst, terwijl de andere f1 motoren van vandaag zijn...... En volgend sezoen is het ook in 1 klap gedaan met max, want stoffel & max hebben dezelfde motor :-) :-D :-P

29-09-2017 05:03:54
phranq
Silver Member

Proest .....again !!

29-09-2017 09:43:24
ascona
Junior Member

Het lijkt mij heerlijk om Bengelke te zijn. Altijd gelijk hebben. Lijkt me zalig. Geen zorgen maken over de spelling, boeiûh! En altijd gelijk hebben. Zalig...

29-09-2017 12:35:27
;