Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Gasly 'kan niet wachten' om aan de slag te gaan

0 reacties | 907x gelezen
28-09-2017 12:00

EvDelft | Pierre Gasly staat te springen om aan de slag te gaan als officieel Formule 1-coureur en om te bewijzen wat hij echt kan doen in een Formule 1-auto.

Bron: F1i.com

De huidige GP2-kampioen zal dit weekeinde, tijdens de Grote Prijs van Maleisiƫ, rijden in de wagen van Daniil Kvyat. Hoewel hij de testcoureur is van Red Bull, heeft Gasly nog nooit de kans gekregen in een vrije training te rijden. Hij heeft dus ook nog geen enkele ervaring met de huidige Formule 1-autos.

"Het zal heel anders zijn dan alles wat ik eerder gereden heb. Ik weet dat ik er klaar voor ben, want ik ben opgeleid door Red Bull als derde coureur voor dit jaar. De andere coureurs rijden al het hele seizoen, dus ik zal veel moeten leren. Het is een enorme uitdaging en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan", aldus de jonge Fransman.

"Ik wil dan ook iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt hartelijk danken, vooral Red Bull, Dr. Helmut Marko en Toro Rosso. Ik maak me geen zorgen. Ik heb hard gewerkt in voorbereiding op mijn debuut", aldus de 21 jaar oude coureur.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoeveel - en welke - races Gasly zal gaan rijden. Gezien zijn positie in het kampioenschap van de Super Formula, een Japans kampioenschap, lijkt het logisch dat hij daar ook in de Formule 1 zal rijden. De finale van dat kampioenschap valt samen met de Grote Prijs van Amerika, en omdat Gasly maar een halve punt achter staat op de leider in het klassement, zal hij die finalerace rijden. Afhankelijk van hoe hij presteert in de Formule 1, zal Red Bull ongetwijfeld overwegen of Gasly ook in Mexico, Braziliƫ en Abu Dhabi zal racen.

Gasly: "Ik ben bekend met het circuit in Maleisiƫ. Ik heb hier vorig jaar geracet in de GP2, waar ik van pole positie vertrok. Ik vind het een geweldig circuit. Ik zal mijn uiterste best doen de races die ik mag rijden voor Toro Rosso zo goed mogelijk te presteren."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;