Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Sponsor: "Daniil Kvyat aan de kant voor slechts twee races"

1 reactie | 2808x gelezen
27-09-2017 17:02

EvDelft | Een sponsor van Toro Rosso bevestigt dat Daniil Kvyat voor slechts twee races wordt vervangen door Pierre Gasly.

Bron: GrandPrix.com

Het team heeft eerder laten weten dat de Fransman 'de komende races' zal rijden in de auto van de Rus.

Franz Tost, teambaas: "Het wisselen van de coureurs geeft ons de kans een meer eerlijke beslissing te nemen over de coureurs voor 2018."

Volgens de teambaas wordt ervoor gekozen juist Kvyat aan de kant te zetten, omdat hij teveel fouten heeft gemaakt. Wel lieten Red Bull en Toro Rosso weten dat Kvyat deel blijft uitmaken van de familie van Red Bull.

Acronis, een sponsor van Toro Rosso, liet bij monde van Sergei Beloussov weten: "Hij wordt voor slechts 2 races aan de kant gezet. Carlos Sainz gaat sowieso weg volgend jaar, dus er blijft hoop voor komend seizoen."

Het is in elk geval vrijwel zeker dat Kvyat de Grote Prijs van Amerika zal rijden, omdat Gasly dan de finale moet rijden in de Super Formula, waar hij tweede staat in het kampioenschap met slechts een halve punt achterstand op de leider. Die twee races worden op dezelfde dag verreden.

Igor Ermilin, de president van de Russische Autosportfederatie, liet weten: "Toro Rosso gaat toch rijden met motoren van Honda, volgend jaar. Daarom kunnen ze nu experimenteren met coureurs. Ik denk dat het missen van deze twee races voor Daniil niet veel effect zal hebben. Ze zullen vast nog niet besloten hebben wat er daarna gaat gebeuren."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Het is van Toro Rosso totaal niet van belang wie,dan ook, nu in één van hun auto's rijdt. Sainz is al weg gestuurd en dat is het meest positieve voor de mind en teamgeest bij TR. Hadden ze veel eerder moeten doen, maar Sainz bracht (erg) veel geld mee.

0 27-09-2017 21:35:50
;