Menu
© Sauber
Nieuws

Nasr laat weten dat hij waarschijnlijk niet in de Formule 1 terugkeert

11 reacties | 2577x gelezen
27-09-2017 16:00

EvDelft | Felipe Nasr, voormalig coureur voor Sauber, laat weten dat hij volgend jaar graag weer in de Formule 1 zou willen racen.

Bron: GrandPrix.com

De Braziliaan reed twee jaar voor het Zwiterse team, tot hij vorig jaar - ondanks dat hij de enige punten voor het team gescoord had in 2016 - aan de kant werd gezet. Dat had te maken met het feit dat Banco do Brasil, zijn persoonlijke sponsor, zich uit de Formule 1 terug trok.

Sinds die tijd heeft de 25 jaar oude Nars verschillende auto's getest.

"Ik heb getest in een prototype van de Imsa, en ik heb contact gehad met verschillende teams in de Formule E. Ik heb in simulatoren gereden, en ik was aanwezig bij de IndyCar race op Watksins Glen in New York", aldus Nasr. Volgens hem was dat op uitnodiging van landgenoot Helio Castroneves.

"Ik heb door Helio veel contact gehad met andere mensen in de Indy. Ongeacht de categorie waar ik ga rijden, denk ik dat ik een competitieve auto kan hebben volgend jaar."

Steve Roberson is de manager van zowel Nasr als Kimi Räikkönen en Nasr liet weten dat die met verschillende Formule 1-teams had gepraat. Wel laat hij weten dat een terugkeer bijna onmogelijk is.

"Ofwel je moet direct met een fabrikant te maken hebben, of je moet geld meenemen. Het feit dat mijn land mij niet kan helpen, zorgt ervoor dat ik niet terug kan keren. Er is geen geld voor een investering in een Formule 1-team", aldus Nasr.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;