Menu
© Red Bull
Nieuws

Officieel: vanaf volgend jaar Aston Martin Red Bull Racing

0 reacties | 1546x gelezen
25-09-2017 12:14

Gallardo | Met ingang van het seizoen 2018 zal Aston Martin als titel sponsor fungeren van Red Bul. Dit is zojuist officieel bevestigd door het team. Het team zal onder de naam, Aston Martin Red Bull Racing gaan racen. De naam van Aston Martin zal prominent aanwezig zijn op de auto’s en vrachtwagens.

Bron: Motorsport-Total.com

De eerste samenwerking tussen beide bedrijven stamt al uit 2016, de Aston Martin Valkyrie is in samenwerking met Red Bull ontwikkeld en word gebouwd met onderdelen die ook in de Formule 1 wagen gebruikt word. Naar verwachting worden de eerste modellen in 2019 aan de kopers afgeleverd. “Onze partnerschap was al vanaf het begin succesvol en met de ontwikkeling van de Valkyrie, welke wij samen ontwikkelen, is die intensiever geworden. De volgende logische stap is degene die nu gezet is. Het team zal met ingang van 2018 aan de start staan als Aston Martin Red Bull Racing”, aldus Christian Horner.

Om nog meer nadruk te leggen op de samenwerking zal er op de campus van Red Bull een nieuwe faciliteit, het Advanced Performance Centre, worden gebouwd. Deze faciliteit zal werk gaan bieden aan 110 nieuwe medewerkers met als doel nieuwe sportwagens ontwerpen voor de beide firma’s. Daarnaast wil men dat de samenwerking tussen het Formule 1 team en het ontwerpteam verder word geïntensiveerd in de toekomst.

De titel sponsoring is de volgende logische stap in onze samenwerking welke wij hebben met Red Bull Racing”, aldus Andy Palmer baas van Aston Martin. Wij zijn erg blij dat wij onze naam mogen verbinden aan zo’n sterk team en naam als Red Bull”. De samenwerking kan in de toekomst wellicht nog directer en intenser worden, Red Bull zal in 2018 nog met Renault motoren aan de start verschijnen maar daarna is er nog geen motordeal. Toro Rosso rijdt zoals inmiddels duidelijk is met de Honda motoren en het meest voor de hand liggend is dan ook dat de hoofdmacht met ingang van 2019 met de Japanse krachtbron aan de start verschijnt.

Wellicht is het mogelijk dat in de toekomst Aston Martin een motor gaat leveren aan het team, dit word door Palmer niet op voorhand uitgesloten. “Wij volgen de discussie over de toekomstige powerunits welke vanaf 2021 gebruikt zullen gaan worden op de voet. Wij gaan niet instappen als de kosten voor ontwikkeling blijven zoals ze nu zijn maar als daar een duidelijk beleid en beeld van komt dan overwegen wij het zeker om in de Formule 1 als motorbouwer in te stappen”.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;