Menu
© Codemasters
Nieuws

F1 2017: meest realistische F1 race game ooit

5 reacties | 2864x gelezen
24-09-2017 16:00

EvDelft | Elk jaar verschijnt er een nieuwe F1 game, waarbij fans in de auto (en huid) van hun favoriete coureur kruipen. Twee weken geleden verscheen F1 2017, dat verder borduurt op het succes van de voorgaande delen. Real life veranderingen, verbeterde Carrière modus, klassieke wagens en meer.

Bron: Formule1Nieuws.nl

Een nieuwe game
Sinds 2015 zijn er een aantal grote en positieve veranderingen gemaakt die de game sterk hebben verbeterd. Feedback van gebruikers in de voorgaande delen en nieuwe technologie maken elke F1 game weer een stuk beter. F1 2017 is een semi-arcade racer met echte auto’s. Of je nu de nieuwe Red Bull bolide van Max Verstappen bestuurt of de Williams uit 1992, elke auto voelt totaal anders aan. Voor de F1 fans is deze game een must-have maar ook voor onervaren spelers is dit een perfect moment om in te stappen. De game is een goed voorbeeld van ‘easy to learn en hard to master’, makkelijk om het onder de knie te krijgen, maar moeilijk om er echt heel goed in te worden.

Real life
Dat Codemasters goed heeft gekeken naar de echte wereld is te zien in de game. Elke verandering die er hier op de wereld heeft plaatsgevonden is terug te zien. Daarmee zien de auto’s er niet alleen strakker uit maar rijden ze ook daadwerkelijk beter. De nieuwe regels in de Formule 1-wereld zorgen ervoor dat bolides bredere banden, andere vleugels, meer gewicht en bredere sidepods kregen. Door deze veranderingen hebben de auto’s meer grip en dat is te merken in de game. Betrouwbaarheid van de auto’s is te vergelijken met real life, zo zijn de auto’s van Red Bull en McLaren-Honda vaker in de problemen dan andere auto’s (helaas voor Max). In de tutorial van de game merk je dat er meer diepgang bij komt kijken dan dat je zou verwachten. Je leert hier de basis van de game, maar eigenlijk heb je net het topje van de ijsberg gezien.

Eerste dagen
In de eerste paar dagen ben je vooral bezig met op de baan blijven en kijken hoe hard je door elke bocht kan gaan. Wees dus niet getreurd als je de eerste paar races tegen de vangrails aan rijdt, een botsing veroorzaakt en uiteindelijk je auto sloopt omdat je niet op tijd de pitstop in gaat. Spelenderwijs word je beter in de game en leer je de verschillende circuits kennen.

Carrière modus
Na verloop van tijd merk je dat de carrière modus moeilijker wordt. Tegenstanders worden op een hoger niveau gezet en je maakt kennis met de Research en Development van je auto. De game is zo gemaakt dat je auto steeds beter wordt. Je upgrade je auto op de vlakken waar jij nog tijd kan winnen, waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn.

Online
Ben je klaar voor het echte werk? Speel de game dan online en race tegen andere spelers van over de hele wereld. Of je nu een lekker potje alleen of met vrienden wilt spelen, of dat je wilt laten zien dat je de beste bent in een competitieve game, neem dan zeker een kijkje in het multiplayer gedeelte.

Klassiekers
Het extraatje waar veel fans op zaten te wachten is de terugkomst van diverse klassieke bolides. Buiten dat het een ode is aan de bekende chauffeurs zoals David Coulthard, Mansell en Schumacher, laten ze zien dat ze ook hebben geluisterd naar de spelers. Tijdens het rijden in de klassiekers kom je er achter hoe groot het verschil van vroeger tot nu eigenlijk is geweest. Van authentieke gillende motoren tot minder grip dan je gewend bent: vroeger was alles duidelijk anders.

Direct spelen?
Heb je de game nog niet in je collectie en wil je direct kunnen spelen? De games zijn voor PC en Xbox One digitaal verkrijgbaar bij Startselect. Wil je op PS4 spelen? Sla dan je PlayStation Store tegoed in bij Startselect, zodat je de game direct kan downloaden. Je ontvangt de code van je game of tegoed direct per e-mail, zo hoef jij niet naar de winkel en kan je meteen spelen. Simpel, snel en veilig!


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Voor deze fantastische en gratis reclame, hebben ze je toch wel een gratis spelletje gegeven he ? :)

VEEL SPEELGENOT !!!

0 21-09-2017 16:32:54
Shivan
Bronze Member

Codemasters staat bij mij altijd voor Arcade games, misschien hebben ze dat in de laatste jaren veranderd, maar de laatste realistische spel wat ik van Codemasters heb gespeeld was toch echt arcade en niet Simulatie gericht.

2 21-09-2017 17:45:11

Daarom is het ook nieuw, denk ik. :)

21-09-2017 17:57:44
bvonk
Moderator

Het is maar net wat de gamer onder simulatie verstaat. Als je het over een Formule 1 spel hebt dan is dit natuurlijk het meeste realistisch spel dat je kan kopen want andere spellen mogen eigenlijk geen F1 inhoud gebruiken. Ik zie het spel meer als een mix tussen Arcade en simulatie, de gamer kan van alles instellen dat het makkelijk of moeilijk is. Zo kun je simpel de pijltjes volgen en instellen dat de wagen zelf remt voor een bocht of je kunt instellen dat je alles moet doen zoals een f1 coureur.

Er zijn games zoals iracing of rFactor (2) waar je nog meer kunt instellen van bv de wagen (setup), veel hardcore zien dat als echte race simulatie spellen. Maar die hebben dus officieel geen F1 inhoud en zien er meestal toch minder gelikt uit.

Een helemaal simulatie spel kan codemasters niet maken denk ik, het moet ook een spel zijn waar de simpele gamer meteen mee kan gamen. Was ook een eis van de FIA geloof ik. Het begint wel steeds meer in de buurt te komen van de "echte" simulatie.

21-09-2017 23:25:39
Camiel221
Nieuwspress

een echte simulatie zal het nooit worden. dan wordt het een veel te moeilijk spel om het te spelen. Overigens kan je de moeilijkheidsgraad wel onwijs hoog zetten voor een echte uitdaging en er zijn heel veel variabele in het spel dat het wel redelijk realistisch maakt. Maar zoals hierboven staat het moet ook speelbaar zijn voor mensen die nog nooit een race-game hebben gespeeld

0 24-09-2017 20:35:11
;