Menu
© Honda
Nieuws

Honda is overtuigd van juiste mentaliteit bij Toro Rosso

0 reacties | 1328x gelezen
19-09-2017 12:10

Gallardo | Het huwelijk tussen McLaren en Honda is zoals bekend na 3 jaar over, gezamenlijke successen in het verleden bleken geen garantie voor een herhaling. In 2018 zal Mclaren verder gaan met Renault en Honda zoekt zijn geluk nu bij Toro Rosso alwaar men samen een 3 jarige overeenkomst hebben ondertekend.

Bron: Motorsport-Total.com

“Honda was graag samenblijven werken met McLaren maar wij konden niet leveren wat McLaren verwachte van ons”, aldus Motorsport chef Masashi Yamamoto. Ondanks alle tegenslagen die de Japanners de laatste jaren hadden in de Formule 1 willen ze niet opgeven maar alsnog proberen om een succes te maken van dit avontuur, vanaf volgend seizoen dus in samenwerking met Toro Rosso. Honda heeft een rijke traditie in de racerij welke begon in 1964. “De uitdaging en technologie is wat ons drijft, daarom is opgeven geen optie voor ons en wij zullen blijven zoeken naar vooruitgang en succes”.


Dat Honda de know-how en de mogelijkheden bezit om dit tot een succes te kunnen maken twijfelen weinigen aan, maar dat Honda er zo lang over doet om de problemen op te lossen verrast wel menigeen. “Deze problemen hebben geleid tot spanningen tussen McLaren en Honda wat uiteindelijk tot de breuk leidde tussen beide bedrijven. In de wereld van de Formule 1 zijn resultaten belangrijk, dat is deel van het spel wat gespeeld word. Helaas blijven de resultaten achter bij de verwachtingen, en dat al sinds we terug keerden in de Formule 1 in 2015”.


Voor volgend jaar liggen de kaarten iets anders, Honda gaat samenwerken met Toro Rosso en daarvan verwacht niemand top resultaten en zeges, de sfeer zal minder gespannen zijn dat de laatste jaren met McLaren want daar lagen deze verwachtingen wel. Honda kan nu zonder de druk van het moeten winnen de motor verder ontwikkelen. Deze motoren generatie zal nog tot eind 2020 actueel zijn, hoe het motor concept er dan gaat uitzien is nog niet helemaal duidelijk. “Voor ons is het belangrijk om te laten zien dat we vooruitgang boeken, wij zijn het verplicht aan onszelf”. Of er in de toekomst een samenwerking zal komen met Red Bull zal uiteraard afhangen van het komende jaar met Toro Rosso.


“Meneer Tost weet veel over Japan en begrijpt onze cultuur, Toro Rosso is een relatief jong team met een goed fabriek en prima mensen welke aan het opbouwen en groeiende is. Dat is voor Honda enorm belangrijk, hierdoor kunnen wij met dezelfde mentaliteit en instelling aan de slag gaan bij Toro Rosso. Ik zie het voor ons als een nieuwe start met een jong en dynamisch team welke samen met Honda de weg naar voren wil vinden”, besluit Yamamoto.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;