Menu
©
Nieuws

Villeneuve: “Dit soort acties kan gewoonweg niet, schuld ligt bij Vettel”

1 reactie | 1450x gelezen
19-09-2017 09:58

Gallardo | Voor de veelbesproken startcrash in Singapore zijn geen straffen opgelegd door de wedstrijdleiding zoals inmiddels bekend is. Toch blijft deze kwestie de gemoederen bezig houden, de meeste vingers wijzen als schuldige Sebastian Vettel aan. Door zijn harde verdedigende lijn was er geen ruimte meer om uit te wijken voor Verstappen en de zeer goed startende Kimi.

Bron: Motorsport-Total.com

Voormalig wereldkampioen Jaques Villeneuve denkt er ook het zijne van en weet er het volgende over te vertellen. “Er is maar één iemand schuld aan deze crash en dat is Sebastian Vettel, niemand gooit zo voor de eerste bocht het gat op deze manier dicht zoals hij gedaan heeft. Zoals nu duidelijk is is de kans dan zeer groot op dat er contact komt en rijders uitvallen met schade. Uiteraard kon Sebastian Kimi niet zien aankomen in zijn spiegels maar dat mag niet als excuus worden afgedaan. Je gooit niet op deze manier het gat dicht tijdens de start want hij kon absoluut niet zien of er 1, 2 of 3 auto’s aan zijn linkerzijde zaten”.

“Vettel wist dat hij geen al te beste start had en daarom is hij op deze manier van zijn lijn afgegaan, met de hoop de concurrentie op te houden en hierdoor als eerste rijder de eerste bocht in te kunnen gaan, maar helaas heeft hij zichzelf en 3 andere rijders geëlimineerd met deze actie”. Op de vraag of Vettel een straf nodig had na deze actie weet hij het volgende te zeggen. “Hij heeft al straf gehad doordat hij vele kostbare punten heeft laten liggen, en dat op een baan waar de Ferrari’s beduidend sterker voor de dag kwamen dan de beide Mercedes auto’s. Ik kan niet zeggen of dit een keerpunt is in het kampioenschap maar feit is dat er nog 6 races te gaan zijn en er nog veel kan gebeuren”.

Villeneuve hoopt dat dit akkefietje de ogen van vele rijders zullen openen, want ook in de F3 en F4 ziet hij vele rijders een zelfde soort move maken na de start en dat is niet goed voor het racen. “ Je ziet dit tegenwoordig ook in andere klassen dat de rijders gelijk na de start een verdedigende lijn trekken en hard de deur dichtsmijten voor achteropkomende rijders. Ik maak mij hier al langere tijd zorgen over om eerlijk te zijn. Als je strijd voor het kampioenschap kun je je niet zulke acties veroorloven”, besluit de Canadees.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Ik ben het lang niet altijd met Jacques eens, maar in dit geval wel. Zoals ik al eerder zei kun je in de eerste bocht een race niet winnen, maar wel verliezen. Iemand met de ervaring zoals Vettel die heeft, zou dat moeten weten.

0 19-09-2017 12:11:13
;