Menu
© LeafArchitecture.com
Nieuws

Honda geeft een steek onder water naar McLaren

3 reacties | 2138x gelezen
19-09-2017 09:28

EvDelft | Honda heeft McLaren ervan beschuldigd dat het het moeilijk vindt zich aan te passen aan veranderingen en dta het daarom de overeenkomst na drie jaar met Honda heeft stopgezet.

Bron: FoxSportsAsia.com

Vorige week werd officieel bekend dat Honda en McLaren na het huidige seizoen niet met elkaar verder gingen. In plaats daarvan zal Honda motoren gaan leveren aan Toro Rosso, en de vrijgekomen motoren van Renault gaan naar McLaren. En hoewel de ruil op zich al curieus genoeg was, liet Masashi Yamamoto, hoofd motorsport van Honda, weten dat zijn bedrijf het misschien makkelijker vindt samen te werken met een andere partner.

"Tijdens het samenwerken met McLaren heb ik me gerealiseerd dat zij een enorm groot bedrijf zijn dat erg systematisch werkt. Het is duidelijk dat zij heel sterk zijn vanwege dat, maar tegelijkertijd hebben ze daardoor moeite met veranderingen. Vergelijk dat met Toro Rosso. Dat is een bedrijf dat nog groeit. Het is voor ons heel belangrijk dat we samen gaan werken en dat we hetzelfde doel voor ogen hebben. We hebben goede hoop dat we nauw kunnen gaan samenwerken met hen", aldus Yamamoto.

"Laat ik een voorbeeld geven. Als we beide bedrijven vergelijken met een keuken, dan is McLaren vergelijkbaar met de ingewikkelde Franse keuken: het is zoals is het. Toro Rosso is meer een keuken van het platte land, alles thuis gemaakt, met beschikbare en nieuwe ingrediënten. En wij willen één van die nieuwe ingrediënten zijn", aldus de Japanner.

Verder liet hij weten dat hij er vanuit gaat dat Honda de zaken op orde zal krijgen voordat de komende drie jaar voorbij zijn.

"De huidige reglementen lopen tot en met 2020. We hebben dus nog drie jaar om ons te bewijzen en onze verbeteringen in de technologie te laten zien. We willen het potentieel van Honda laten zien. Dat is voor ons belangrijk. We willen de wereld laten zien hoe we ons kunnen verbeteren en hoe we successen kunnen boeken", besloot Yamamoto.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

zou wat zijn mocht MClaren geklopt worden door TR.... en de kans zit er zeker in!

1 19-09-2017 09:53:25
Gallardo
Hoofdredacteur

Dat zou zeker wat zijn, is niet onmogelijk uiteraard maar ik zie dat niet gebeuren. Het chassis van McLaren behoort tot één van de beteren op de grid. Minpunt bleek toch wel de Honda motor en het gebrek aan vermogen, het word een intersant jaar volgend jaar want wat als die Honda ineens wel snel en betrouwbaar word, stapt dan ook Red Bull over op de Japanse krachtbron?

19-09-2017 10:01:17
Binatang
Silver Member

De meeste japanners die een steek geven, doen dat direct onder de navel.
Onder water lijkt me dan inderdaad een betere optie.

Honda en McLaren hebben het niet waar kunnen maken en dan krijg je dit soort dingen.
Straks zal de combinatie Renault/RedBull ook nog wel wat steekjes onder water opleveren.

0 19-09-2017 16:51:54
;