Menu
© McLaren
Achtergrond

Waarom McLaren wel moest scheiden van Honda (deel 5/5)

0 reacties | 5363x gelezen
19-09-2017 00:21

EvDelft | Toen McLaren de samenwerking met Mercedes opzegde en met Honda in zee ging, kreeg McLaren erg veel lof toegezwaaid voor de goede keuze. Hoe anders zou het lopen...

Bron: SkySports.com

Terugkijkend op de rampzalige samenwerking tussen de twee partijen, geven we hier vijf redenen waarom McLaren weinig anders kon doen dan de scheiding met Honda door te drukken.

Vandaag de vijfde reden.

Reden 5: Filosofie
De samenwerking tussen Honda en McLaren was gebaseerd op de overtuiging van Ron Dennis, dat 'geen enkel team een wereldtitel kan behalen tenzij het de belangrijkste afnemer is van een motorleverancier'.

Ron Dennis: "Ik kan niet begrijpen waarom niemand het simpele feit kan waarderen dat je geen titel kan winnen met een klantenmotor. Dat gebeurt gewoon niet."

Met andere woorden: de pijn zou de moeite waard zijn.

Echter, Ron Dennis is aan de kant gezet, en opgevolgd door Dan Brown. Hij liet weten: "Denk ik dat we met een klantenmotor de titel kunnen winnen? Ja, dat denk ik."

Deze volledige ommekeer in denken van McLaren komt vooral omdat de motoren maar in beperkte mate ontwikkeld mogen worden sinds 2014. Dat betekent dat je als klant dezelfde motor krijgt als het fabrieksteam. Een samenwerking tussen McLaren en Renault zal het team in 2018 echt geen titelkandidaat maken, maar de beslissing die genomen is komt van de overtuiging dat nóg een jaar achteraan het veld rijden niet motiverend is voor het personeel, en dat er op den duur, misschien al in 2018, zeker wel in de top drie gefinisht moet kunnen worden.

Alleen al op basis van die redenering, was het voor McLaren een eenvoudige beslissing.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;