Menu
© McLaren
Nieuws

McLaren helpt Renault bij het ontwerpen van de motor

1 reactie | 1387x gelezen
18-09-2017 18:32

EvDelft | Nu McLaren met Renault gaat samenwerken, heeft Éric Boullier laten weten dat het team in 2019 een tweede fabrieksteam gaat worden.

Bron: F1i.com

De samenwerking tussen Honda en McLaren is nooit succesvol geworden en in Singapore werd duidelijk dat deze aan het einde van het seizoen wordt beëindigd. Het team uit Woking is nu met Renault in zee voor de komende drie jaar. De Franse motor ligt qua prestaties wel achter op die van Mercedes en Ferrari, maar Boullier kijkt ernaar uit samen te werken met Renault.

Boullier: "Na drie moeilijke jaren hebben we een belangrijke beslissing moeten nemen, voor het te laat was. We zijn opgelucht dat we de beslissing hebben genomen, maar ook teleurgesteld. We hadden graag goede resultaten behaald met Honda. We hebben informatie van Renault gekregen die bewijst dat de motor competitief is. Misschien iets achterop ten opzichte van Ferrari en Mercedes, maar het heeft zeker potentieel. In verschillende vergaderingen hebben we ontdekt dat de motor volgend jaar beter zal zijn en betrouwbaarder."

De teambaas benadrukte ook dat wanneer Renault aan het eind van 2018 stopt met het leveren van motoren aan Red Bull, McLaren een semi-fabrieksteam zal worden van Renault.

"Het andere voordeel van het samenwerken met Renault is dat we zeggenschap hebben in het ontwerp van de motor. In 2019 hebben we een samenwerking die ons bijna een fabrieksteam maakt. Dat is beter dan alleen maar klant zijn."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Je was het enige team van Honda, hoe meer fabrieksteam kan je worden??? Beetje rottig nagetrap. En je denkt dat je als fabrieksteam gezien gaat worden terwijl Renault een eigen team heeft rondrijden met grote ambities en RB ook nog rondloopt....?

HIj lijkt even vergeten dat de hele ellende voor McLaren is begonnen toen Mercedes hun eigen team begon, en McLaren dus moest delen. (net zoals nu met renault).

0 19-09-2017 08:36:18
;