Menu
© Pirelli
Nieuws

Tweet van Ferrari zorgt voor veel verontwaardiging

2 reacties | 3631x gelezen
18-09-2017 12:14

EvDelft | Ferrari blijft volhouden dat het startongeluk tijdens de Grote Prijs van Singapore, gisteren, de schuld is van Max Verstappen, die Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen uit de race reed. Volgens Ferrari, dus.

Bron: SkySports.com

Alle drie de coureurs kwamen niet ver. Max en Kimi lagen er vóór de eerste bocht al uit, Sebastian bij de derde. De stewards noemden het een raceongeluk omdat er meerder coureurs volgens hen fout zaten. Vettel ontsnapt dus aan een mogelijke straf en wellicht een schorsing.

Echter, Ferrari wist op Twitter te melden: "VER reed #Kimi7 uit de race en daarna ook #Seb5 #SingaporeGP".

Toen Christian Horner van de tweet hoorde, antwoordde hij: "Hoe in vredesnaam kun je, als je dit ziet, concluderen dat Verstappen schuldig is? Ik snap dat niet. Iedereen die dat denkt, moet zijn ogen maar eens laten testen."

Ook Mark Webber, voormalig teamgenoot van Vettel - bij Red Bull - haalde uit naar Ferrari. Hij reageerde met: "Zei de persjongen die nooit geracet heeft"

Hoewel hij niet rechtstreeks reageerde op het bericht van Ferrari, schreef Jos Verstappen: "Meer heb ik niet te zeggen.".

Maar daar bleef het niet bij. Iedereen viel over de tweet en over Vettel zijn nieuwste actie. Damon Hill, voormalig wereldkampioen Formule 1, liet weten: "Eigenlijk heb ik op Sky F1 al genoeg gezegd, maar het is het toch waard te melden dat ik teleurgesteld ben dat ik Sebastian Vettel zijn kansen op de titel, en die van Ferrari, door het putje spoelt in de eerste bocht. Hij verruineerde ook de race van Kimi en ontnam Max de kans een goede race te rijden. Goed gedaan, Seb. Je kunt beter dan dat. We hoeven dat korte lontje van jou niet te zien."

Ted Kravitz, die in de pitstraat rondloopt tijdens de race, liet weten dat de tweet niet officieel van de persafdeling van Ferrari vandaan komt, maar van iemand in de garage, die niet eens voor Ferrari werkt. Echter, Ferrari heeft de tweet op haar officiele account laten staan en voegde zelfs toe: "Wat wij schreven is een feitelijke beschrijving van het gebeurde. Geen speculaties mogelijk."

Will Buxton, van de NBC, dacht er zo het zijne over: "Behalve dat Verstappen nooit Vettel uit de race heeft gereden en dat de stewards niemand als schuldige hebben aangewezen, heeft Ferrari helemaal gelijk."

Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, noemde het 'een onfortuinlijke dag voor Ferrari', waarna bij zonder commentaar te geven het circuit verliet. Uiteraard weigeren Vettel en Räikkönen gedetailleerde informatie te geven toen zij voor de media verschenen, direct na het ongeluk. Beide coureurs verlieten eveneens het circuit zonder verdere persoonlijke terugblik op het (toen nog) aanstaande onderzoek van de stewards.

Later, in een officiële persverklaring van Ferrari, liet Vettel weten: "Ik had een gemiddelde start en ging ietsje naar links omdat ik mijn positie ten opzichte van Max wilde verdedigen. Opeens werd ik geraakt door de auto van Kimi. Ik weet niet precies wat er gebeurd is."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

gerardD
Senior Member

"ging ietsje naar links" ???
Tja, Vettel heeft al vaker laten blijken niet over een gezonde dosis zelfreflectie te beschikken. Ik had dan ook niks anders van hem verwacht dan deze redelijk doorzichtige reactie.

Ook van Ferrari valt mij dit trouwens tegen
Op social media krijgen ze er dan ook flink van langs.
Met het op deze manier beschermen van hun eigen coureur leveren ze veel goodwill en respect in!

0 18-09-2017 15:51:09
haastig
Senior Member

De strategie van Ferrari was: Ram Max uit de race, want dat is een grote bedreiging voor podium plaats 1. Vervolgens maakt het niet uit of Vettel door naar links te sturen, en als bij toeval door Kimi door naar rechts te sturen het gaat lukken om Max eruit te kegelen. Negatieve bijkomstigheid voor Ferrari is dat men er niet op had gerekend dat Kimi een zeer snelle start had. Toeval of niet....het blijft een raadsel. Zeker nog ondersteund door het twitter bericht.

0 19-09-2017 17:42:42
;