Menu
©
Nieuws

Jos Verstappen: “Politiek correcte oplossing voor startcrash”

20 reacties | 4579x gelezen
18-09-2017 09:45

Gallardo | Singapore 2017 zal ingaan als de race met dé startcrash van het jaar. Al na enige meters was het voor 3 toprijders over en uit, nadien kwam er een 4e bij. Alonso kon na zijn lancering nog even doorrijden maar de schade aan zijn McLaren wat te groot om de race uit te rijden. De schuld werd niet bij één rijder gelegd maar werd afgedaan als zijn een race incident, Jos Verstappen is het daar niet helemaal mee eens.

Bron: motorsport-magazine.com

Na de crash werd er stevig gediscussieerd over wie er nou schuld had en hoe dit had kunnen voorkomen worden. De stewards riepen pas na de race de 3 betrokken rijders bijeen voor een debrief maar het oordeel luide, race incident en geen van de 3 rijders waren als schuldige aan te wijzen. Jos Verstappen denkt er toch anders over en weet er het volgende over te vertellen.

“Als ik het voor het zeggen had had ik zeker iemand als schuldige aangewezen en hem een straf opgelegd. Maar wellicht spelen er meer belangen en is dit een politiek correcte oplossing. Sebastian Vettel kan zich geen nieuwe strafpunten meer veroorloven na het Baku schandaal waarbij hij opzettelijk tegen Lewis aanreed dus wellicht is dat de achterliggende gedachte. Mochten de stewards een straf opleggen, wat in mijn ogen zou moeten in deze, dan is het kampioenschap sowieso gestreden”.

“Ik heb het incident waarschijnlijk gezien net zoals ieder ander het gezien heeft, Max kon nergens meer heen, van rechts kwam Kimi en van links Sebastian, dit moest wel misgaan op deze manier. De beide Ferrari rijders hebben dit aan hunzelf te danken en aan niemand anders. Ik ben ervan overtuigd dat door deze actie het kampioenschap niet naar Vettel en Ferrari gaat maar naar Hamilton, en dat is plat gezegd hun eigen domme schuld”.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;