Menu
©
Nieuws

Jos Verstappen: “Politiek correcte oplossing voor startcrash”

11 reacties | 3512x gelezen
18-09-2017 09:45

Gallardo | Singapore 2017 zal ingaan als de race met dé startcrash van het jaar. Al na enige meters was het voor 3 toprijders over en uit, nadien kwam er een 4e bij. Alonso kon na zijn lancering nog even doorrijden maar de schade aan zijn McLaren wat te groot om de race uit te rijden. De schuld werd niet bij één rijder gelegd maar werd afgedaan als zijn een race incident, Jos Verstappen is het daar niet helemaal mee eens.

Bron: motorsport-magazine.com

Na de crash werd er stevig gediscussieerd over wie er nou schuld had en hoe dit had kunnen voorkomen worden. De stewards riepen pas na de race de 3 betrokken rijders bijeen voor een debrief maar het oordeel luide, race incident en geen van de 3 rijders waren als schuldige aan te wijzen. Jos Verstappen denkt er toch anders over en weet er het volgende over te vertellen.

“Als ik het voor het zeggen had had ik zeker iemand als schuldige aangewezen en hem een straf opgelegd. Maar wellicht spelen er meer belangen en is dit een politiek correcte oplossing. Sebastian Vettel kan zich geen nieuwe strafpunten meer veroorloven na het Baku schandaal waarbij hij opzettelijk tegen Lewis aanreed dus wellicht is dat de achterliggende gedachte. Mochten de stewards een straf opleggen, wat in mijn ogen zou moeten in deze, dan is het kampioenschap sowieso gestreden”.

“Ik heb het incident waarschijnlijk gezien net zoals ieder ander het gezien heeft, Max kon nergens meer heen, van rechts kwam Kimi en van links Sebastian, dit moest wel misgaan op deze manier. De beide Ferrari rijders hebben dit aan hunzelf te danken en aan niemand anders. Ik ben ervan overtuigd dat door deze actie het kampioenschap niet naar Vettel en Ferrari gaat maar naar Hamilton, en dat is plat gezegd hun eigen domme schuld”.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

KawaEd
Senior Member

Idd een "politiek correcte oplossing" ......mede ingegeven door de supersnelle reactie van Ferrari aan de FIA om Max de schuld in de schoenen te schuiven, daarna nog de tweet.
Ikzelf heb de beelden in slomo nog terug gekeken en het insturen (verdedigen) van Vettel was agressief maar gerechtvaardigd behoudens het feit dat hij Kimi niet had gezien.....Zonder in complottheorie te duiken zou ik bijna zeggen dat het een opgezet spelletje was om SV te laten finishen ten overstaan van de offering van Kimi.
Het is het weekend natuurlijk wel gebleken dat Ferrari t.o.v. Red Bull en Mercedes geen schijn van kans hadden gehad om redelijk hoog in de punten te komen....dus offers brengen!
het is net schaken, stukken offeren om het eind te halen en te scoren.
Ik wacht de reacties van de mede fans wel af....hahahaha.

1 18-09-2017 10:02:42
Gallardo
Hoofdredacteur

Ik denk dat jij het prima verwoord KawaEd. Hetzelfde scenario is bij mij op al opgekomen. Ik denk niet dat Vettel bewust op een crash afstuurde maar door de snaar strakke start van Kimi had hij zijn teamgenoot daar niet verwacht. Deze dingen gebeuren en horen bij het racen.

18-09-2017 10:07:17
bengelke
Diamond Member

jos zal de herhaling hebben gezien, en gezien hebbe dat max de schuldige was aan de crash

2 18-09-2017 10:41:35
Gallardo
Hoofdredacteur

Als jij nou eens ophield met dat trolgedrag Bengel dan waren we heel blij hier.

18-09-2017 10:55:46
Jan1947
Silver Member

Helemaal met Gallardo eens. De opmerkingen van Bengelke zijn pure ruimteverspilling. Ik heb de man nog nooit ietrs zinnigs horen zeggen. ik zou willen (en waarschijnlijk velen met mij) dat je er eens mee ophoudt

18-09-2017 11:40:47
f1stevie
Silver Member

waarom moet Jos hem altijd moeien?
er is niemand schuldig bevonden aan het incident.... en de theorieën die ik hier hoor zijn ronduit belachelijk... Max geeft niets meer te zoeken in het wk , waarom zouden ze bij Ferrari zo dom zijn om dit te doen? het feit is wel dat het weer Max is dat bij het incident betrokken is en dat niet de eerste keer... ach misschien is het hele jaar al een complot .

4 18-09-2017 11:02:27
Gallardo
Hoofdredacteur

Een typisch gefrustreerd zuiderbuur opmerking weer Stevie.

En volgens mij zegt Jos hier niets vreemds om eerlijk te zijn want moet Max dan vol in de ankers gaan als Vettel hem wil snijden en Raikkonen van de andere komt aansnijden. Zou een beetje vreemde situatie gaan worden dan.

18-09-2017 11:35:13
gerardD
Senior Member

beetje vreemde reactie in mijn ogen.
Vettel stuurt erg agressief naar links terwijl aan de rechterkant de ideale racelijn ligt.
Max kon hier niks aan doen omdat Kimi heel dicht aan de rechterkant zat.
Had hier hier dan moeten remmen en zo het halve middenveld in zijn achterspoiler krijgen?
Vettel had Kimi waarschijnlijk echt niet gezien, maar dit was een hele agressieve verdediging met veel risico.
Ik weet zeker dat als de rollen omgedraaid zouden zijn geweest tussen Vettel en Max dat Max hier wel degelijk (flink) voor zou zijn gestraft!

18-09-2017 15:42:57

Volgens mij heb ik Max tijdens de race horen zeggen dat hij zijn gas losliet. Dus Max ondernam al actie om een ongeluk te voorkomen... Helaas kwam Kimi ook naar rechts. Je zou inderdaad denken dat het vooropgezet is...

18-09-2017 15:54:43
F1Fan76
Moderator

F1stevie, De theorieën die jij hier hoort vindt je ronduit belachelijk, wat hadden we ook anders van jou moeten verwachten, en wat jij uitkraamt is natuurlijk geheel gefundeerd. Je praat evenveel onzin als Bengelke.

18-09-2017 20:55:34
Misjab
Gold Member

Niet alleen politiek terecht, ook gewoon normaal terecht.

Raikonen deed helemala niets fout, sterker nog, die had een vd beste starts van zijn carriere. Max kan helemaal niets fout gedaan hebben, al had hij het gewild. Vettel is de enige die wat blaam treft, maar niet genoeg om straffen voor uit te gaan delen. bijna iedereen op P1 snijdt over de baan heen na de start (HAM kan daar ook wat van), kwam gewoon door mega start Kimi en goede strat max gewoon slecht uit zo.
Er worden al veel te veel straffen uitgedeeld, Laat die gasten lekker racen. was gewoon een zeer onfortuinlijk samenloop van omstandigheden en dikke pech.

Als er hier een lesje te leren valt, heeft vettel dat wel gedaan, ofzoniet gaat zon straf ook niet meer helpen.

0 19-09-2017 08:49:10
;