Menu
© Renault
Geruchten

Opnieuw test voor Robert Kubica, nu voor Williams

10 reacties | 2121x gelezen
17-09-2017 13:16

Gallardo | De laatste maanden gonst het van de geruchten omtrent een terugkeer van Robert Kubica in de Formule 1. Nadat de Pool enkele succesvolle test dagen heeft afgerond voor het Renault F1 team waren de geruchten groot dat hij met ingang van volgend jaar terug zou keren bij Renault, maar dat bleken slechts geruchten nu Sainz en Hulkenberg zijn vastgelegd door de Franse formatie.

Bron: Motorsport-Total.com

Het volgende gerucht wil dat de nu 32 jarige Pool nog voor de Grand Prix van Japan zou gaan testen met een Williams F 1 auto uit 2014. Om volgend jaar terug te keren op het hoogste niveau is voor het Williams op dit moment de enigste optie. Deze test zou kunnen plaatsvinden op vrijdag 29 september voorafgaand aan de Grand Prix van Maleisië of één week later op 6 oktober voor de Grand Prix van Japan. En toch, mocht de test succesvol zijn dan is dat nog geen garantie dat wij de Pool volgend jaar terug zullen zien achter het stuur van een Formule 1 auto.


Naar het schijnt heeft hoofdsponsor Martini een grote stem in welke rijder er in de cockpit plaats mag en gaat nemen in 2018, zo heeft Martini de eis dat één van de rijders zeker ouder zijn dan 25 jaar. Nu wil het dat de Pool inmiddels 32 jaar is dus daar zal het niet op aankomen. Of Martini zich verenigen kan met een naam als Kubica zal moet blijken en hier komt dan ook de nieuwe manager van Kubica om de hoek kijken. Nico Rosberg is sinds vorige week toegevoegd een het management team van Robert Kubica om te proberen een stoeltje los te weken bij Williams voor 2018. Rosberg heeft tussen 2006 en 2009 gereden voor het Engelse team en is derhalve geen onbekende voor Williams.


Of Rosberg voor een doorbraak kan gaan zorgen is vooralsnog onduidelijk. Maar dat er wat moet gebeuren bij Williams is knetterhard duidelijk geworden de laatste paar races. Ook deze race staan de beide bolides helemaal achteraan op de grid, dat is Williams onwaardig en al helemaal Mercedes onwaardig. Grond is toch wel dat beide rijders niet echt bekend staan als goede ontwikkelaars, en waarschijnlijk ligt daar de grondslag van het matige presteren van het team. Het team heeft dus een groot rijders probleem dat moge wel duidelijk zijn, Felipe Massa lijkt beschikbaar te zijn maar is zeker niet de eerste keuze van Paddy Lowe. Kandidaten zoals Pascal Wehrlein is geen optie daar de jonge Duitser nog geen 25 jaar is. Kubica zou een mogelijkheid kunnen zijn maar dat zal pas bij een volgende test duidelijk moeten worden of dit ook een serieuze kandidaat is voor 2018, kortom een soap die vast en zeker nog zal worden vervolgd.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;