Menu
© McLaren
Nieuws

Fernando Alonso op bezoek bij Renault voor meer informatie

10 reacties | 2128x gelezen
17-09-2017 10:00

EvDelft | Fernando Alonso zegt dat hij eerst bij Renault gaat polsen wat hun plannen zijn voor 2018, voordat hij beslist of hij volgend jaar al dan niet bij McLaren gaat blijven.

Bron: GrandPrix.com

Sommigen zijn van mening dat de Spanjaard de drijvende kracht is achter het dumpen van Honda door McLaren, en dat hij dus nu automatisch contractverlenging heeft voor komend seizoen.

Zak Brown verwierp die suggestie: "Je gaat niet een andere motorleverancier nemen omdat één van je coureurs daarom vraagt. Fernando is onderdeel van het team en daarom is zijn mening belangrijk, maar de beslissing die we hebben genomen is in het belang van McLaren."

Toch werd Alonso met een lach op zijn gezicht gesignaleerd toen bekend werd dat Honda aan de kant werd gezet door McLaren.

Fernando: "Nee, ik zei Zak alleen gedag, ik had hem nog niet gezien vandaag."

"Ik denk dat als McLaren besluit dat het tijd is met Renault verder te gaan in plaats van met Honda, zij belangrijke informatie moeten hebben over volgend seizoen. Ik hoop dat dit McLaren terugbrengt naar de plek die het verdient, maar ik heb nog niet de informatie die ik wil. Ik heb vandaag veel dingen voor het eerst gehoord, net als jullie", liet Alonso aan de pers weten.

"Voorlopig ga ik me eerst richten op de race hier in Singapore en daarna wil ik meer weten over het project, over de motoren van Renault, en over de verwachtingen van volgend seizoen. Nadat ik alles heb geanalyseerd, maak ik mijn beslissing", besloot de Spanjaard.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;