Menu
© McLaren
Achtergrond

Waarom McLaren wel moest scheiden van Honda (deel 2/5)

1 reactie | 5963x gelezen
16-09-2017 00:01

EvDelft | Toen McLaren de samenwerking met Mercedes opzegde en met Honda in zee ging, kreeg McLaren erg veel lof toegezwaaid voor de goede keuze. Hoe anders zou het lopen...

Bron: SkySports.com

Terugkijkend op de rampzalige samenwerking tussen de twee partijen, geven we hier vijf redenen waarom McLaren weinig anders kon doen dan de scheiding met Honda door te drukken.

Vandaag de tweede reden.

Reden 2: Personeel.
Fernando Alonso, de stercoureur van het team, zit aan het eind van dit seizoen zonder contract. McLaren liet halverwege de zomer weten dat het onmogelijk is de Spanjaard over te halen te blijven, na drie jaar zonder podium.

Éric Boullier, de teambaas van McLaren, liet weten: "Als we niet competitief zijn, gaat hij weg."

Het lijkt alsof de wortel die Renault heet, Alonso heeft overgehaald nog één jaar te blijven. Zelfs al is de motor van Renault op die van Honda na de zwakste van het veld, Red Bull heeft er een overwinning mee behaald en een aantal podiumplekken. En McLaren is van mening dat hun chassis niet slechter is dan die van de teams aan de kop van het veld.

En dan is er nog het personeel in de fabriek in Woking. De mensen daar hebben hun best gedaan een zo goed mogelijke auto te bouwen - eentje die kan strijden met Mercedes en Ferrari. Zoals gezegd zijn de mensen bij McLaren ervan overtuigd dat hen dat is gelukt, maar ze worden tegengewerkt door een motor die feitelijk geen raceafstand kan afleggen en dat nog niet eens snel ook.

Zonder drastische actie van een onmiddellijke scheiding om zo het personeel in de fabriek en op de baan niet weer het gevoel te geven voor Jan Joker aan het werk te zijn in 2018, moest McLaren de zwakste schakel vervangen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

Nu, het zal ook wel een hele motivatie zijn voor de techniekers van renault. Terug een motor maken voor "hun" alonso, die, dankzij hun, een tweevoudig wereldkampioen is

0 16-09-2017 09:37:59
;