Menu
© Red Bull
Nieuws

Chase Carey wil ook af van de gridstraffen vanwege technische problemen

0 reacties | 1103x gelezen
15-09-2017 13:00

EvDelft | Chase Carey, de CEO van de Formule 1, heeft zich aangesloten bij de criticasters op het strafsysteem van de FIA.

Bron: Formule1Nieuws.nl

Bij technische problemen, bijvoorbeeld een versnellingsbak of motor, kan de coureur die het betreft een straf op de startopstelling tegemoet zien voor de betreffende race.

Afgelopen race, de Grote Prijs van Italië, waren er maar liefst 9 van de 20 coureurs die een straf kregen. Niet alleen heeft dat invloed op de kwalificatie - want waarom zou je je best doen in de kwalificatie als je toch 35 plaatsen naar achteren moet - maar ook de fans begrijpen het niet. De redenering erachter, in dit geval.

Het record van aantal straffen voor één coureur staat op naam van Fernando Alonso, met 65 plaatsen straf voor één race. Carey vindt dat het flink uit de hand gelopen is en dat de regel contraproductief werkt.

"De straffen zijn duidelijk uit de hand gelopen. Het functioneert niet zoals het bedacht is. In Italië had bijna 50% van de coureurs een gridstraf. Niemand kan dat begrijpen. Het is zo dat de technologie belangrijk is, maar je wilt niet dat de sport wordt geregeerd door technische ontwikkelingen. Het is een sport voor coureurs, die met elkaar moeten strijden op de baan", aldus de Amerikaan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;