Menu
© Pirelli
Nieuws

Massa zegt dat Williams moet bewijzen hem te willen houden

3 reacties | 1874x gelezen
15-09-2017 02:00

EvDelft | Felipe Massa weet nog niet of hij wel of niet in de Formule 1 zal blijven, na 15 jaar geracet te hebben in de koningsklasse.

Bron: ESPN.com

Aan het begin van het seizoen werd Massa teruggehaald bij Williams na het kortste pensioen in de geschiedenis van de sport. Hij verving zijn voormalig teamgenoot Valtteri Bottas, die bij Mercedes Nico Rosberg verving, die onverwacht met pensioen gegaan was. De Braziliaan heeft al laten weten graag over te stappen naar de Formule E voordat hij terugkeerde in de Formule 1. Onlangs heeft hij laten weten nog altijd te kijken naar de Formule E wanneer hij uit de Formule 1 stapt.

Het seizoen van Williams wil niet echt van de grond komen maar het lijkt erop dat de zaken beter gaan op de langere termijn. Paddy Lowe, technisch directeur, heeft sinds zijn komst in maart bij het team zijn stempel op het team weten te drukken en dat zal zich uiten in de auto van volgend jaar. Massa heeft laten weten dat de visie voor de komende jaren van Williams invloed zal hebben op zijn beslissing.

Massa: "Het team en haar plannen voor de komende jaren, en alles wat er omheen gebeurt, is belangrijk. Maar het team moet mij kunnen laten zien dat ze mij willen houden. Ik wil graag blijven. Als ik zie dat Williams mij wil, blijf ik. Anders ben ik weg. Ik denk dat ik altijd mijn best heb gedaan, en daarom kijk ik uit naar volgend jaar. Ik wil graag in de positie verkeren dat het team mij nodig heeft."

Behalve Felipe Massa heeft Williams weinig opties. Lance Stroll is gecontracteerd maar hij is jong. Hoofdsponsor Martini eist dat één van de twee coureurs ouder is dan 25, en zo oud is Lance nog niet. Hoewel geruchten willen dat Fernando Alonso naar Williams komt, lijkt dat hoogst onwaarschijnlijk. Andere geruchten willen dat Sergio Pérez volgend jaar Force India verlaat voor Williams. Maar andere optie zijn er niet. Echter, Massa wil een contract alleen als hij ervan overtuigd is dat het team hem wil hebben voor hém, en niet omdat hij de enige optie is.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Ik persoonlijk vind dit een beetje van grootheidswaanzin getuigen van Massa. Alsof hij de beste coureur van het veld is.
Tot Hongarije 2009 was hij degelijk, een goed coureur. Helaas daarna nooit meer geworden wat hij was. Maar de beste van het veld is hij nooit geweest.
Ik hoop dat Massa woord houdt...

2 15-09-2017 12:00:35
Misjab
Gold Member

Hahaha inderdaad evdelft, waar haalt ie de lef vandaan? Mag blij zijndat ie nog mee mag rijden, hij werdt verleden jaa ral helemaal zoek gereden door bottas, en nou begint zelfs stroll hem bij te houden of zelfs voorbij te gaan.
Deze braziliaan moet echt nodig gaan golven en zn stoeltje afstaa naan een ander (al zijn er niet zoveel kandidaten van boven de 25) vond kubicawel een leuke, sainz ook maar die is al niet meer beschikbaar. Alonso is te duur, etc. Als massa blijft is het echt alleen maar door gebrek aan beter op de markt...

15-09-2017 18:48:37

Het schijnt dat Palmer beschikbaar is, maar of je die nou wilt hebben... Maar waarom niet Jenson Button? Die heeft in 2015 en 2016 bewezen niet zo heel veel langzamer te zijn als Alonso. Ik weet dat hij oud is, maar het hoeft ook maar voor één jaar, daarna komt (hopelijk eindelijk een keer) de rijdersmarkt in beweging.

15-09-2017 19:36:58
;