Menu
© McLaren
Achtergrond

Waarom McLaren wel moest scheiden van Honda [deel 1/5">

9 reacties | 6694x gelezen
15-09-2017 00:01

EvDelft | Toen McLaren de samenwerking met Mercedes opzegde en met Honda in zee ging, kreeg McLaren erg veel lof toegezwaaid voor de goede keuze. Hoe anders zou het lopen...

Bron: SkySports.com

Terugkijkend op de rampzalige samenwerking tussen de twee partijen, geven we hier vijf redenen waarom McLaren weinig anders kon doen dan de scheiding met Honda door te drukken.

Vandaag de eerste reden.

Reden 1: Prestaties.
Het fatale probleem in de hereniging tussen Honda en McLaren, meer dan 20 jaar nadat de twee partners samen de dienst uitmaakten in de Formule 1, was de ongelijke verdeling in prestaties die de twee merken leverden.

McLaren is van mening dat haar chassis kan wedijveren met dat van Mercedes en Ferrari, en dat de motor van Honda de slechtste is van het veld. En niet een beetje.

Dat niet alleen, de motor van Honda is ook nog eens ontzettend onbetrouwbaar. Fernando Alonso liet het tijdens de wintertests al weten: "We hebben maar één probleem en dat is de krachtbron. Er is geen betrouwbaarheid en geen vermogen."

Na zes maanden is er iets verbetering, maar zeker niet veel. Tijdens de Grote Prijs van Italië was het de vierde keer dit jaar dat beide auto's niet aan de finish kwamen.

Honda heeft het eerste jaar niet waargemaakt was ze beloofden, maar dat is ze zeker vergeven, gezien hoe ingewikkeld de motoren zijn. Maar in het derde jaar zou je toch zeker verwachten dat de motorfabrikant weet wat ze moeten doen, en niet dat de prestaties ten opzichte van het tweede jaar slechter zijn geworden.

Niet nagekomen beloftes, een tanende lijn in de prestaties, en, om de woorden van teambaas Éric Boullier te gebruiken van na de Grote Prijs van Canada: 'onacceptabele prestaties'.

McLaren was door haar geduld heen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;