Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Toro Rosso en Honda bevestigen contract voor drie jaar

1 reactie | 1563x gelezen
14-09-2017 22:00

EvDelft | In Singapore gaat een bericht rond dat Toro Rosso en Honda een overeenkomst hebben gesloten voor de komende drie seizoenen.

Bron: F1i.com

De Japanse motorleverancier was in eerste instantie op zoek naar een tweede team voor 2018, maar een overeenkomst uit maart met Sauber ging niet door. Toen kwam Toro Rosso in beeld. Vervolgens bleek dat McLaren niet meer verder wilde met Honda. Vandaag is gebleken dat het team uit Faenza voor de komende drie jaar met Honda in zee gaat.

Aangenomen wordt dat Red Bull voor 2019 en 2020 ook met motoren van Honda zal rijden, maar dat is nog niet bekend gemaakt.

Echter het team uit Milton Keynes heeft laten weten dat het door Renault is geïnformeerd dat het na 2018 niet langer gebruik kan maken van de motoren uit Frankrijk. De beslissing hieromtrent lijkt ertoe te leiden dat Red Bull geen andere keus heeft dan in 2019 met Honda verder te gaan, hopend dat de Japanse motorleverancier dan eindelijk het lek boven heeft.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Bronze Member

Perfecte strategie !!! De Honda motor laten ontwikkelen bij McLaren zodat daar de problemen zichtbaar worden. En waar de motor verder doorontwikkeld wordt. Dan die inmiddels verbeterde motor een jaar laten uitproberen bij Torro Rosso zodat hij aan de Red Bull eisen gaat voldoen. En dan het jaar erna die motor ook in het hoofdteam binnen halen. Als tegen die tijd de motor goed presteert zullen ze zich bij McLaren wel achter de oren krabben.

0 15-09-2017 12:09:10
;