Menu
© McLaren
Nieuws

Meer nieuws over McLaren, Toro Rosso, Honda en Renault binnen enkele dagen verwacht

5 reacties | 1562x gelezen
12-09-2017 15:00

EvDelft | Het lijkt onvermijdelijk dat McLaren en Honda uit elkaar gaan, en dat Renault van Toro Rosso gaat naar McLaren, en Honda vice versa.

Bron: DailyMail.co.uk

De geruchten hieromtrent worden steeds sterker en sterker en naar verwachting zal tijdens het weekeinde van de Grote Prijs van Singapore meer bekend worden gemaakt door de betrokken partijen.

Verschillende bronnen hebben al bevestigd dat de onderhandelingen zeer ver gevorderd zijn en dat de officiële aankondigingen binnen enkele dagen gedaan worden.

Het is al enkele maanden duidelijk dat McLaren niet blij meer is met de motoren van Honda en de samenwerking wilde beëindigen. De auto is goed, maar de motor zorgt ervoor dat de voormalige kampioenen slechts negende staan in het kampioenschap voor constructeurs.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Ik snap het he;le ruilplan vanuit het oogpunt van RB/TR. voor RB is het een gok die ze kunnen nemen (of beter gezegd: TR kunnen laten nemen); als honda het eindelijk voor elkaar krijgt om een goede motor te produceren, zitten ze inderdaad voor een duppie om de eerste rij.

Ik snap alleen McLaren niet.. in het beste scenario, rijden ze nog steeds (voorin) in het middenveld, maar hebben ze nog steeds teams met snellere motoren voor zich, en RB en Renault als 'voorrang'teams met de zelfde motor. WOrdt wel heel moeilijk om daar grote successen mee te boeken en betalen intussen nog miljoenen meer per jaar

EN wat als honda nou wel een goede motor weet te maken staat McLaren als eerste goed voor LoL, gaat RB er in 2019 mee vandoor en hebben ze nog meer tegenstand. In beide scenarios verliezen ze dus.
Als ik McLaren was, zou ik gewoon bij honda blijven, maar ze er goed voor uitpersen (geld toe,ipv betalen), maar misschien is dat wel wat ze nu aan het doen zijn? Is dit een media truc om Honda uit te persen met het idee ze eigenlijk gewoon te houden?

3 12-09-2017 17:35:46

McLaren schijnt van Honda ongeveer € 92.000.000 per jaar te krijgen voor het gebruik van hun motoren.

Voor de rest snap ik je hele redenering prima.

12-09-2017 18:02:59
Misjab
Gold Member

Precies, krijg je 92M, (wat je kan onderhandelen om meer te worden) en dan ga je betalen voor die renault motor? Is toch niet logisch? Zelfs al zouden ze RB ermee voorbijgaan (lijkt me heel sterk) dan levert die 3e plek tovh nooit dat verschil op?

12-09-2017 19:14:00

Ik denk inderdaad niet dat een derde plek 92 miljoen oplevert. Maar... dan presteert je beter, en krijg je ook weer sponsoren. Het is denk ik een lange termijn planning. Echter, ik werk niet bij McLaren, dus ik weet het niet. ;)

12-09-2017 19:50:02
Sicko
Gold Member

Is ook qua timeschedule een goede tijd om de berichten uit te sturen. Kan me alleen nog steeds niet voorstellen dat een steeds meer afglijdende coureur van Toro Rosso onderdeel uit zou gaan maken in de deals. Ik verwacht een verrassing uit de hoek van Red Bull Racing.

0 12-09-2017 19:37:16
;