Menu
© Renault
Nieuws

Renault heeft vertrouwen in de komende races

2 reacties | 1125x gelezen
12-09-2017 14:00

EvDelft | Nick Chester, de technisch directeur van Renault, is van mening dat Renault veel beter uit de verf komt op het Marina Bay Street Circuit dan het geval was tijdens de Grote Prijs van Italië.

Bron: TheCheckeredFlag.co.uk

Volgens Chester past het hoge niveau van neerwaartse druk beter bij de auto dan het minimale niveau op Monza. Noch Nico Hülkenberg, noch Jolyon Palmer kwamen tijdens de Grote Prijs van Italië in de buurt van de punten. Maar volgens Nick is de Grote Prijs van Singapore het team uit Enstone veel beter gezind. Hij verwacht dan ook vergelijkbare resultaten als in de drie races voorafgaand aan Italië.

"Ten eerste is het een totaal anders circuit dan Monza, en er wordt veel meer neerwaartse druk gevraagd. Dat past ons goed. Er zijn nog wat dingen waar we op moeten letten, zoals de krappe bochten, de hoge hoekstenen en er wordt veel tractie gevraagd. Dat betekent dat het moeilijk is de juiste afstelling te vinden", aldus Chester.

"Maar als je een redelijke hoeveelheid neerwaartse druk hebt, kun je snel zijn. We verwachten dan ook prestaties vergelijkbaar met die tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië, Hongarije en België. Zoals altijd moet je een compromis sluiten want je moet een snelle auto hebben die toch niet teveel neerwaartse druk verliest", ging de technisch directeur verder.

Chester is blij met de progressie die Renault heeft weten te maken met de RS17, dit seizoen. Met alle nieuwe onderdelen die sinds de Grote Prijs van Groot-Brittannië zijn ingevoerd, lijkt Renault nu het vierde team te zijn, Monza even daar gelaten. Monza is de vreemde eend in de bijt waar het gebrek aan vermogen de zwakte van het team van Renault aan het licht bracht.

"We blijven de auto verbeteren, en dat is positief. Sinds Silverstone is de auto een stuk competitiever geworden. Boedapest en Spa-Francorchamps hebben dat bewezen, en we waren het vierde team tijdens die races, wat snelheid betreft. Alleen Monza ging niet zo goed, maar tijdens de komende races zouden we weer op het niveau van Spa-Francorchamps moeten zitten", besloot Chester.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Ik denk dat vooral Palmer het goed zou kunnen gaan doen in de komende race. Hulkenburg lijkt enigszins uitgeblust bij Renault en is eigenlijk de te vervangen man bij Renault. Maar hij heeft nog een contractje lopen.

0 12-09-2017 19:31:48
RvDelft
Moderator

Doei Palmer! Geniet van je laatste race! Het vertrouwen zal niet door hem komen.

0 13-09-2017 11:18:12
;