Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Het verhaal omtrent Carlos Sainz

10 reacties | 3284x gelezen
11-09-2017 18:00

EvDelft | De wijd verspreide berichten dat Carlos Sainz naar Renault gaan, lijken van een enkele bron te komen. Het nieuws is inmiddels door vele andere media overgenomen, die echter allemaal van dezelfde organisatie zijn.

Bron: Joe Saward

Daarna werd het bericht wereldwijd gekopieerd.

Mogelijk is het bericht waar, want zulk belangrijk nieuws naar buiten brengen dat niet waar is, is publiekelijk vernederend. Echter, het gebeurt wel vaker in de Formule 1 dat er vals nieuws naar buiten wordt gebracht om zo een overeenkomst die op het punt staat getekend te worden, te verhinderen. Ook gebeurt het soms om een journalist te kijk te zetten.

Echter, gezien de zekerheid waarmee gesproken wordt in de berichten, kunnen we aannemen dat het waar is en dat de bron geen spelletje speelt. Echter, op dit moment weigert iedereen wat dan ook te bevestigen. Echter, de overstap van Sainz naar Renault is niet uit de licht gegrepen. Renault was eerder al geïnteresseerd in Sainz en zou nu gezien hebben hoe ze hem kunnen krijgen. Het lijkt er dan ook op dat de motorenwissel tussen McLaren en Toro Rosso doorgaat.

McLaren wil rijden met motoren van Renault. Honda wil graag in dat geval met Toro Rosso verder. Beiden hebben geen andere keus. Dat betekent dat Renault en Toro Rosso hun bestaande overeenkomst moeten stoppen. Renault wil graag aan McLaren leveren, omdat het in de basis een goed team is. Maar geld is geld en Toro Rosso moet contractueel iets betalen.

En dat zou wel eens de reden kunnen zijn dat Sainz de overstap gaat maken. Renault zou gesteld kunnen hebben de afkoopsom te verlagen in ruil voor de Spanjaard. Het scheelt Red Bull een hoop geld. Sainz is weer gelukkig, want hij heeft geen toekomst bij Red Bull, behalve te blijven waar hij is. En er is voor Red Bull een vervanger beschikbaar in de vorm van Pierre Gasly. Het is een win-win-situatie.

Het lijdt geen twijfel dat de andere deals die nu gaan gebeuren, nu Renault en McLaren gaan samenwerken, en Honda en Toro Rosso ook, inhouden dat Fernando Alonso blijft waar hij is voor 2018. Sergio Pérez wilde graag naar Renault, maar nu Sainz daarheen gaat, zal bij bij Force India blijven als teamgenoot van Esteban Ocon, die eigenlijk de eerste keus was van Renault. Dat betekent dat Pascal Wehrlein nergens naartoe kan en Sauber zal verlaten ten faveure van Charles Leclerc, de protegé van Ferrari.

Wehrlein kan niet naar Williams, want hij is te jong. Martini eist een coureur van 25 jaar of ouder en zou oud is de Duitser nog niet. Dat had alleen gekund, als Lance Stroll bij Williams weg zou gaan en er een oudere coureur naast Wehrlein zou komen, maar de Canadees blijft. Pérez had een overstap naar Williams al geweigerd. Wehrlein is te jong. Blijft Felipe Massa dan? Mogelijk, maar er is nog een andere coureur met recente ervaring in de Formule 1 die zonder stoeltje zit: Jolyon Palmer.

Hij is een Brit en daar heeft Williams een zwak voor. Hij is een degelijk coureur maar heeft erg veel pech bij Renault. Verder is hij de zoon van een voormalig testcoureur van Williams, dus hij kent de juiste mensen. Bovendien neemt hij sponsorgeld mee, en dat waardeert Williams. Alles bij elkaar geen slechte optie voor Williams, gezien de omstandigheden. Felipe Massa is al 36 en het geld uit Brazilië is al lang opgedroogd.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;