Menu
© Pirelli
Nieuws

Renault zegt dat de halo een andere aanpak van het chassis vergt

1 reactie | 1422x gelezen
10-09-2017 14:02

EvDelft | Renault zegt dat de halo volgend jaar een enorme uitdaging vormt, omdat het de constructie van het chassis verandert.

Bron: Crash.net

Nick Chester, de technisch directeur van Renault, zegt dat. De FIA heeft de halo per 2018 verplicht gesteld, maar voor de teams wordt het een grote uitdaging de auto's op tijd af te hebben en door de crashtests te krijgen.

Renault is niet het enige team dat zich zorgen maakt. Ook Force India heeft al laten weten dat de FIA moet opschieten met de exacte specificaties, omdat ze anders misschien de eerste week van de wintertest gaan missen.

Chester zegt dat de halo een uitdaging is voor elk team en dat in het geval van Renault het ontwerp van het chassis moest worden aangepast. Dat is extra werk en het team heeft maar korte tijd om aan alle reglementen te gaan voldoen.

"We moeten de halo volgend jaar op de auto hebben en dat is een enorme uitdaging. We moeten namelijk het hele ontwerp van het chassis veranderen", aldus de technisch directeur.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Niet zo moeilijk doen Nicky. Ik heb een prachtig modelletje halo-kippengaas ontwikkeld wat totaal geen invloed heeft. Kost wel een paar euris maar dan heb je wat goeds. Deal?

0 10-09-2017 19:29:06
;