Menu
© Renault
Nieuws

Renault wil vijfde plek van Williams afpakken

10 reacties | 2021x gelezen
10-09-2017 02:14

EvDelft | Er zijn in 2017 nog zeven races te gaan. Renault heeft haar pijlen gericht op de vijfde plek in het kampioenschap voor constructeurs, momenteel bezet door Williams.

Bron: PlanetF1.com

De volgende race zal verreden worden in Singapore. Een circuit dat waarschijnlijk de RS17 goed zal liggen. Renault hoopt dan ook een aardig stukje in te kunnen lopen op de 21 punten achterstand die het momenteel heeft op Williams.

Cyril Abiteboul, de teambaas van Renault, hoopt op een goed resultaat en dat dat het begin is van een serie goede races voor het team. Momenteel staat Renault achtste, maar zoals gezegd slechts 21 punten achter Williams op de vijfde plek.

Abiteboul: "Williams heeft maar 21 punten meer dan wij. Ze bezetten momenteel de vijfde plek in het kampioenschap voor constructeurs en met nog zeven races te gaan moeten we hen aardig van repliek kunnen dienen. We moeten wat momentum op zien te bouwen en consistente resultaten behalen. We moeten beide auto's in de top tien zien te krijgen. Singapore is essentieel hierin."

De teambaas haalt zijn vertrouwen uit het feit dat Renault in Monza sterk voor de dag kwam, waar de motoren het goed deden - vooral in de auto van Daniel Ricciardo, die vierde werd. Dat was de beste prestatie van een motor van Renault sinds de introductie van de turbomotoren in 2014.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;