Menu
©
Nieuws

40 nieuwe locaties willen een plekje op de Formule 1-kalender

0 reacties | 1435x gelezen
09-09-2017 22:10

EvDelft | Sean Bratches, de commercieel directeur van de Formule 1, zegt dat er 40 circuits en locaties zijn die zich hebben gemeld met interesse voor het organiseren van een Grote Prijs.

Bron: EuroSport.co.uk

Liberty Media zal nieuwe locaties kiezen op basis van wat zij de Formule 1 kunnen brengen, met een voorkeur voor straatraces in grote steden. Het is niet zo dat de beste commerciƫle deal (leest: de best betalende) automatisch de voorkeur krijgt.

Bratches: "Op dit moment dicteert de Concorde Overeenkomst dat we maximaal 25 races per seizoen mogen hebben. In de zeven maanden dat ik deze functie bekleed, heb ik vier landen, steden, prinsdommen en meer mij benaderd met de intentie een Formule 1-race te organiseren. Dat is erg bemoedigend. Historisch gezien is het altijd een creatief proces geweest om steden interesse te laten tonen in de Formule 1."

Ook Bratches verwacht dat de nieuwe evenementen hoofdzakelijk verreden zullen worden in de steden, en niet op permanente circuits: "Ik denk niet dat we erg veel nieuwe circuits gaan zien die speciaal voor de Formule 1 gebouwd gaan worden."

Wel weigerde hij enig commentaar te geven op welke races wellicht geschrapt gaan worden: "Sommige races zullen geschrapt gaan worden, en er zullen een paar nieuwe bijkomen. We willen graag de maximale kansen hebben voor de races."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;