Menu
© Renault
Nieuws

Van Jaques Villeneuve hoeft Robert Kubica niet zo nodig terug in de Formule 1

1 reactie | 1112x gelezen
09-09-2017 14:02

EvDelft | Jacques Villeneuve heeft de pogingen van Robert Kubica om terug te keren in de Formule 1 gekleineerd. Hij is van mening dat de Pool na zes jaar afwezigheid geen stoeltje verdient in de sport.

Bron: Jacques, Villeneuve, Robert, Kubica, Formule 1, 1997, 2011, Renault, Hungaroring, 2017, Vitaliy, Petrov, Canada, 2010, Pastor, Maldonado, Sauber, BMW

Een eventuele sensationele terugkeer van Kubica na een bijna fataal ongeluk in de rally in 2011, bevindt zich momenteel in een beslissende fase. De 32 jaar oude coureur heeft getest voor Renault op de Hungaroring en daarbij heeft hij in elk geval laten zien dat hij fysiek de auto's aan kan en snel kan zijn in een moderne Formule 1-wagen.

Het Franse team lijkt echter zijn bedenkingen te hebben over het tekenen van Kubica. Dit in tegenstelling tot Villeneuve, die vindt dat Robert helemaal niets meer in de Formule 1 te zoeken heeft.

Villeneuve: "Ik begrijp het echt niet. Wie krijgt er nou een aanbod om terug te keren in de Formule 1 na zes jaar afwezigheid? Aan het einde van zijn carrière had hij het al moeilijk met Vitaliy Petrov. Zijn overwinning Canada, 2010, zijn enige, heeft hij behaald op dezelfde manier als Pastor Maldonado dat deed. Wat heeft hij daarna nog bereikt?"

"Daar komt bij, dat hij nog altijd niet 100% hersteld is. En dan vraagt niemand zich af hoe hij het gaat volhouden? Of misschien zijn de auto's van tegenwoordig wel te makkelijk te rijden? Als hij zijn handicap niet had gehad, had hij nooit een tweede kans gekregen. En dat is wat mij zo dwars zit. Het is puur publiciteit, meer is het niet. Het baart me zorgen dat er zoveel andere coureurs zijn die een stoeltje in de Formule 1 verdienen, maar geen tweede kans krijgen. Dat is moeilijk te verteren. Maar ik ben wel blij voor hem", aldus de wereldkampioen van 1997.

Behalve dit, had Jacques ook nog iets te zeggen over de persoonlijkheid van Kubica.

"Robert was de derde coureur bij BMW Sauber toen ik daar reed. Hij was niet te hanteren. Hij was sociaal erg moeilijk. Het was een zware tijd voor mij. Je moet respect tonen voor de mensen in het paddock, je moet respecteren wat andere bereikt hebben in het licht van de omgeving waarin zij hebben gewerkt. Het is moeilijk voor mij iets positiefs te vinden in een eventuele terugkeer van Robert in de Formule 1", besloot de Canadees.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Peverst
Quite a regular

Die laatste zin van Jacques had iets korter gekund. Het is moeilijk voor mij iets positiefs te vinden. Punt.

0 10-09-2017 11:03:46
;