Menu
© Ferrari
Nieuws

Maurizio Arrivabene vindt het logisch dat Kimi Räikkönen blijft

3 reacties | 1505x gelezen
08-09-2017 04:07

EvDelft | Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, zegt dat het logisch is dat Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel in 2018 voor het team uit Maranello blijven rijden.

Bron: ESPN.com

In augustus bevestigde Ferrari al dat Kimi nog een jaar mag aanblijven, voordat bekend werd gemaakt dat Vettel een contract heeft voor 3 jaar. Het nieuws betekent dat Ferrari voor het vierde opeenvolgende jaar dezelfde rijders heeft. En volgens Arrivabene was het een logische keuze.

Arrivabene: "De reden is denk ik erg duidelijk. Ze hebben de laatste drie jaar goed samengewerkt. Het gaat goed tussen hun, en ze vertalen de teamgeest perfect. Ik denk dat we geen enkele reden kunnen vinden om ze niet nog een jaar samen te laten rijden."

Ondanks dat Kimi al vier jaar zonder overwinning zit in de Formule 1, heeft Ferrari besloten hem aan te houden. Drie van die jaren zijn bij Ferrari. Hij kwam in Monaco heel dicht bij de overwinning. In Hongarije ook, overigens. In beide gevallen volgde hij echter zijn teamgenoot en werd hij tweede. Arrivabene twijfelt er niet aan dat Kimi nog altijd de snelheid heeft om te winnen, en zegt dat het een droom is van hem de Fin weer op het bovenste stapje van het podium te zien.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Räikkönen heeft zich geschikt in de rol van tweede rijder, dat mag duidelijk zijn. En het is easy-money om "op save" rondjes te rijden omdat je je teammaat niet mag inhalen. Ferrari heeft denkelijk andere belangen dan de F1-racefan. Welke belangen dat dan weer mogen zijn?

2 08-09-2017 09:12:07
Misjab
Gold Member

het belang van op zn minst 1 titel binnen te slepen (coureur of constructeur)....

08-09-2017 11:46:40
Sicko
Gold Member

Bingo!

11-09-2017 09:16:55
;