Menu
© CahierArchive.com
Achtergrond

De beste finish aller tijden in de Formule 1?

9 reacties | 6281x gelezen
07-09-2017 13:54

EvDelft | Vandaag in 1969 wist Jackie Stewart met een mooie slipstream Jochen Rindt vlak voor de finish van de Grote Prijs van Italië in te halen, op Monza.

Bron: F1i.com

Hij won met een voorsprong van 8/100 van een seconden en pakte met nog drie races te gaan zijn eerste kampioenschap.

De sfeer was geweldig op het circuit en tijdens de 68 ronden van de race was er wel 14 keer een nieuwe leider van het veld, met acht verschillende auto's. Jackie Stewart, Jochen Rindt, Denis Hulme, Piers Courage, Graham Hill, Bruce McLaren, Jean-Pierre Beltoise en Jo Siffert daagden elkaar uit voor de leiding in de race.

Met nog vier ronden te gaan bestond de kopgroep uit de Matra van Stewart, en de Lotus van Rindt, de Matra van Beltoise en de McLaren van McLaren. Deze vier waren nog altijd verwikkeld in het slipstreamgevecht, met Stewart aan kop.

In de laatste ronde verloor Stewart de leiding aan Rindt, die hem vrijwel direct weer kwijtraakte aan Beltoise, op weg naar de Parabolica. Daar ging de Matra van de Fransman iets te ver de bocht in waardoor Rindt en Stewart hem konden inhalen. Bij het uitkomen van de Parabolica was het Rindt die de kop had, maar Stewart had meer tractie en snelheid waardoor hij 0,08 seconden eerder over de finish kwam.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;