Menu
© Sauber
Nieuws

Sauber C37 zal compleet anders zijn dan de huidige wagen

0 reacties | 1230x gelezen
07-09-2017 11:06

EvDelft | Frédéric Vasseur zegt dat de Sauber van volgend jaar heel anders zal zijn dan de huidige C36.

Bron: AutoSport.com

Het team bungelt onderaan het kampioenschap voor constructeurs met vijf punten en ontdekt dat het verschil met het middenveld steeds groter wordt naarmate het seizoen vordert.

Het grootste probleem van Sauber lijkt de motor van Ferrari te zijn, welke van vorig jaar is en niet wordt verbeterd. Bovendien waren er vorig jaar heel wat vraagtekens over de toekomst, waardoor het ontwerp van de C36 niet optimaal is geweest. Nu Vasseur halverwege het seizoen het roer heeft overgenomen van Monisha Kaltenborn, heeft hij snel de overeenkomst met Honda afgezegd en volgend jaar wordt gereden met nieuwe motoren van Ferrari in een 'compleet nieuw' chassis, zoals de Fransman het omschrijft.

"De auto staat al in te windtunnel en het lijkt erop dat we goed werk hebben gedaan. We zijn nog bezig met de exacte gegevens van Ferrari, maar de invloed van de motor op het ontwerp zal niet meer zijn dan 20%. De huidige auto is van 2016, en daarom zullen we voor 2018 een compleet nieuwe auto maken. We zijn helemaal opnieuw begonnen. De auto staat al enige tijd in de windtunnel. Het chassis van de C37 zal heel anders zijn dan de C36.", liet de teambaas weten.

De auto zal van de hand zijn van technisch directeur Jorg Zander, die pas vlak voor het begin van het seizoen bij Sauber kwam. Vasseur begrijpt de enorme hoeveelheid werk welke zijn team te doen heeft, maar hij heeft ook het idee dat met genoeg mankracht het verschil met het middenveld ingelopen kan worden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;