Menu
© Force India
Nieuws

Late invoering halo kan invloed hebben op de wintertests voor 2018

0 reacties | 569x gelezen
07-09-2017 10:06

EvDelft | De teams hebben nog steeds geen informatie gekregen van de FIA over de exacte specificaties van de halo. Volgens Andrew Green, de technisch directeur van Force India, gaat de tijd dringen om de auto's op tijd af te hebben voor het begin van het seizoen.

Bron: SkySports.com

In juli dit jaar liet de FIA weten dat de halo volgend jaar verplicht wordt gesteld en dat het windscherm niet mag worden gebruikt. De halo moet worden geïntegreerd in de structuur van het chassis. Green liet tijdens de Grote Prijs van België weten dat het werk aan het ontwerp van de auto van 2018 al weken achter op schema ligt en hij denkt dat een aantal teams niet tijdens de eerste testweek in Barcelona aanwezig zal zijn. De wintertests gaan op 26 februari 2018 van start.

Andy: " Het wordt lastig op tijd klaar te zijn voor de wintertests. Er is een risico dat niet alle teams op tijd klaar zijn. We hebben wat informatie tijdens de zomerstop gekregen, zodat we een klein beetje vooruitgang hebben geboekt. We wachten echter nog op wat zeer belangrijke informatie. En omdat we dat niet hebben, kunnen we niet verder met het ontwerp van het chassis. De FIA heeft ons een algemene opzet gegeven van hoe de halo geïntegreerd moet worden, maar we missen de complete configuratie voor de tests van het chassis. We weten niet hoe de FIA wil dat de tests gedaan zullen worden en daardoor kunnen we niet verder met het ontwerp."

"Elke minuut die we hier zitten vertraagt het ontwerpen van de auto. De definities kwamen erg laat. Het was ook een schok dat het windscherm werd achtergelaten ten faveure van de halo. De tijd die we hebben om de auto te ontwikkelen is samengeperst tot enkele dagen. Op dit moment heb ik geen idee hoe we de auto klaar moeten hebben vóór 26 februari. Ons hele schema ligt overhoop. We moeten op de één of andere manier de gemiste tijd zien in te halen, en we werken sowieso al met een krap schema. Het wordt een grote uitdaging en we weten niet hoeveel we gedaan kunnen hebben voordat we alle informatie van de FIA hebben ontvangen", aldus de technisch directeur.

Force India zegt dus een probleem te hebben met de planning. Williams echter heeft er alle vertrouwen in dat haar auto klaar is voordat de eerste testdag daar is. Technisch directeur Paddy Lowe liet weten: "Er is nog wel wat werk te doen, maar volgens mij is het haalbaar. Er zijn nog wat onzekerheden, maar ik denk dat we het voor elkaar kunnen krijgen. De invloed van de halo op de ærodynamica is niet zo groot."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;