Menu
© Mercedes
Nieuws

Toto Wolff denkt dat Ferrari een stapje terug deed op Monza

12 reacties | 2434x gelezen
05-09-2017 14:02

EvDelft | Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, was verbaasd dat Ferrari het zo lastig had de auto's van Mercedes bij te houden tijdens de Grote Prijs van Italië.

Bron: ESPN.co.uk

Lewis Hamilton reed onbedreigd naar de zege tijdens de thuisrace van Ferrari. Valtteri Bottas maakte het een dubbelslag voor het Duitse team. Hoewel Sebastian Vettel derde werd, was hij 36 seconden langzamer dan Hamilton en had hij bij de finish slechts vier seconden voorsprong op de Red Bull van Daniel Ricciardo.

Het was verwacht dat Mercedes de race zou winnen, maar tijdens de Grote Prijs van België zorgde Ferrari dat dat niet vanzelf ging. Ook dat was een circuit waar eerder werd aangenomen dat Mercedes een groot voordeel had op Ferrari. Gehoopt werd dan ook dat de Scuderia het de Zilverpijlen lastig konden maken op Monza.

Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, was duidelijk gefrustreerd over het gebrek aan snelheid van zijn team. Toto Wolff liet echter weten: "De emoties lopen hoog op wanneer je gefrustreerd bent. Dat is moeilijk te verbergen. Het leek er voor mij op dat Ferrari een stap terug heeft gedaan, om de één of andere reden. Ik denk dat wij een goede race hadden, maar zij hebben niet gepresteerd op het niveau dat iedereen verwachtte. Red Bull wist vanaf de tweede helft van de startopstelling bijna op het podium te komen. Er is iets dat niet klopt hier. Ik kan me goed voorstellen dat ze gefrustreerd zijn."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;